پاسخ به:آموزش صداسازی و سلفژ
پنج شنبه 6 اسفند 1394 8:23 PM
حالا اینکه هرکدوم دقیقاً چی هستن رو بعداً مفصل عرض میکنم.
خب همونطور که قبلاً گفتیم برای خوندن ابتدا باید حالت خودمون (ایستاده یا نشسته) رو انتخاب کنیم و نفس بگیریم و با یک سری اصول که عرض کردم بخونیم.
ما قبلاً روی صدای یک نت خاص تمرین میکردیم – فرضاً اول صدای نت سل رو میشندیدیم و بعد همون صدا رو با کیفیتایی که عرض کردم میخوندیم.(مثلاً اول صدای نت سل رو در اکتاو چهارم با اف ال استودیو یا کیبورد یا دیاپازون و یا... میشنیدیم و بعد همون صدا رو به شکل اووو ، 15 تا 30 ثانیه به صورت ژوست میکشیدیم.)
حالا میخوام یه نکته ی جالبتر بگم ، البته قبلاً گفتم اما تکمیلش میکنم – ببینید حالا فرض کنید یه آهنگ دادن به شما که ملودی کلام اون رو هم دارین و میخواین با استفاده از گوش و بدون دونستن نت ، روی آهنگ بخونید ! البته کار تقریباً غیر حرفه ایی هست و اینجا فقط برای مثال و تمرین این رو میگم.
به این عمل که اول گوش میدین و بعد همون صدایی رو که شنیدین (با همون گام و بازه ی آوایی) میخونید میگن فرکانس گیری.
که فرکانس گیری به طور کلی 4 مرحله داره :
1.[FONT="] [/FONT]شنیدن صدای نتی که میخواهیم اون رو اجرا کنیم ! فرضاً اون چیزی که میخواین شما اجرا کنید ممکنه که یه آکورد باشه(یعنی از ترکیب چند نت بوجود اومده باشه) ، و ما فرض رو بر این میزاریم که شما نت خوانی و وزن خونی نمیدونی و میخوای گوشی بخونی(البته گوش قوی خوبه اما الان فقط بحث آموزشی هست و برای خوندن حرفه ای یادگیری نت موثره.)خب پس اول باید اون چیزی رو که میخوای بخونی رو خوب بشنوی.
2.[FONT="] [/FONT]حالا اون صدایی رو که شنیدی توی ذهنت اجرا کن.
3.[FONT="] [/FONT]حالا با صدای خودت اجرا کن.
4.[FONT="] [/FONT]حالا چیزی رو که خوندی با صدای ساز یا همون صدای اصلی تطبیق بده.
هنگامی که فتنه ها، هم چون پاره های شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید.
هدیه به روح همه شهدا از شهدای صدر اسلام تا شهدای مدافع حرم صلوات
«اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم»