مرصع پلو یک غذای مجلسی و بسیار شیک میباشد و با تزیین زیبا که روی آن میشود انجام داد به میز جلوه خاصی میبخشد بخاطر مواد داخل آن که هر کدام به رنگی و شکلی هست این پلو جواهر نشان (مرصع نشان) میشود
بعضی از کدبانوها داخل این غذا پیاز داغ هم اضافه میکنند که این کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه خودتون داره من خلال پرتغال شیرین شده و گاهی خلال نارنج شیرین شده اضافه میکنم من با پوست پرتقال که قالب زدم و شیرین کردم و مقداری آب لبو که به برنج سفید زدم به این شکل تزیین کردم عکسهای دیگری هم دارم اگه پیدا کردم بازم میزارم
مواد لازم :
6 پیمانه برنج
1 عدد مرغ پاک کرده
1 پیمانه خلال هویج
100 گرم خلال بادام
100 گرم خلال پسته
1 پیمانه کشمش
1 پیمانه زرشک
به میزان لازم زعفران
منظور از پیمانه، 1 عدد پیمانه پلوپز می باشد
طرز تهیه:
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را هم تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم. زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم. بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.