0

زندگی نامه اساتید قرآنی کشور

 
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 1397
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:زندگی نامه اساتید قرآنی کشور
یک شنبه 25 بهمن 1394  4:59 PM

آقاى محمود لطفى نیا در ۲۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۳ شمسى در شهر لاهیجان از توابع استان گیلان دیده به جهان گشود. ولادت او در خانواده اى کم درآمد و در عین حال سرشار از جاذبه هاى معنوى بود آقاى لطفى نیا همچون بسیارى دیگر از قاریان قرآن بانواى دلنشین و روح انگیز استاد عبدالباسط در وادى تلاوت گام نهاد و نخستین بار در سال ۱۳۵۴ هـ.ش جهت آموختن تکالیف دینى به مسجد محل قدم گذارده در جلسات قرآن استاد علیزاده شرکت نمود. او که متأثر از صوت گرم مرحوم عبدالباسط اشتیاقى وصف ناپذیر نسب به تلاوت قرآن در خود یافته بود زندگى قرآنى خود را به این ترتیب آغاز نمود او از مادرش، استاد حاج آقا علیزده و استاد محمد پُر دل به عنوان عوامل اصلى در امر پرورش قرآنى خود یاد مى کند. حاج محمود لطفى نیا در ابتداى امر از استاد مرحوم عبدالباسط و سپس استاد مرحوم مصطفى اسماعیل تقلید مى کرد که مدت ۶ سال به طول انجامید پس از آن براى یافتن شیوه مستقلى در امر تلاوت به طور متناوب به تقلید از قاریان دیگرى چون محمد عبدالعزیز حسّان، کامل یوسف البطئینی، محمد محمود رمضان، سید محمد نقش بندى، محمد عمران، محمد رفعت، عبدالفتاح شعشاعى پرداخت. پس از پیروزى انقلاب اسلامى و ساماندهى فعالیتها بویژه آموزشهاى قرآنى در شهرستانها، اجراى تلاوتهاى او به تقلید از قاریانى چون عبدالباسط و شرکت در جلسات سنتى به مسابقات مختلف قرآن کریم کشیده شد و به این وسیله به سنجش آموخته هاى خود پرداخت. آریالاى لطفى نیا همچنین از محضر اساتیدى چون شهیدى و رنجبر نیز در امر تلاوت بهره گرفت او تحصیلات خود را در رشته ادبیات عرب مقطع کارشناسى ارشد در رشته علوم و قرآن و حدیث دانشگاه تهران به ادامه تحصیل پرداخت او علاوه بر تحصیلات دانشگاهى به تحصیل دروس حوزوى در شهرستان کاشان پرداخت و در فاصله سالهاى ۱۳۶۲ تا ۱۳۷۰ در مدرسه علمیه مرحوم حاج آقا رضا مدنى تحصیل خود را در حدود اتمام رسائل در مکاسب ادامه داد. آقاى محمود لطفى نیا در سال ۱۳۶۹ ازدواج نمود و یک فرزند او به نام محمد حسین شیفته تلاوت قرآن و اجراى اذان است. همسرش نیز که از دبیران معارف اسلامى است با قرآن مفاهیم عالى آن مأنوس است. و در مسابقات قرآن دوران تحصیل نیز رتبه هایى به دست آورده است.
آقاى محمود لطفى نیا علاوه بر امر تلاوت در زمینه خوشنویسى نیز توفیقاتى بدست آورده است او در رشته هاى خوشنویسى چلیپا، کتابت، و نسخ درجه ممتازى را کسب نموده است. آقاى لطفى نیا نخستین تلاوت رسمى خود را در مسابقات سراسرى قرآن کریم در مدرسه علمیه شهید مطهرى در سال ۱۳۵۹ اجرا نمود حاج محمود لطفى نیا در سال ۱۳۵۹ در مسابقات استانى رشت رتبه برتر دور مسابقات کشورى قرآن کریم در مدرسه عالى شهید مطهرى رتبه سوم را از آن خود ساخت در سال ۱۳۷۵ در مسابقات قرآن کریم دانشجویان کشور در تبریز رتبه نخست این دوره از مسابقات را از آن خود نمود. در همان سال نیز در مسابقات کشورى اوقات در شهر ارومیه رتبه نخست را بدست آورد و بداین ترتیب در مسابقات بین المللى قرآن کریم در سال ۱۳۷۵ در حسینیه ارشاد رتبه برتر را کسب کرد. آقاى لطفى نیا علاوه بر تلاوت قرآن و شرکت در مسابقات قرآن کریم به امر داورى نیز پرداخته است از جمله آنها در سال ۱۳۶۸ به کشورهاى امارات، اتیوپى و ماداگاسکار سفر نمود. در سال ۱۳۶۹ به پاکستان و در سال ۱۳۷۵ به لبنان و در سال ۱۳۷۹ نیز به تایلند مسافرت داشته است. آقاى لطفى نیا در ایام و دوران دفاع مقدس چندین ماه در جبهه هاى نبرد حق علیه باطل حضور داشته است او معتقد است که تمامى زندگیش در معیت قرآن رنگى دیگ داشته و آشنائیش با کلام وحى را از همان آغاز طفولیت از برکات الهى مى داند او به قاریان قرآن نیز توصیه مى کند که عوامر تلاوت ابتدا به رفتار و اخلاقشان بنگرند و با قران منطبق کنند که آیا رفتارى در شأن کلام وحى دارند یا خیر؟ او که سالها علاوه بر تلاوت قرآن به امر تدریس در زمینه هاى مختلف چون صوت و لحن پرداخته، به قاریان قرآن سفارش مى کن که در ابتداى امر تلاوت به تقلید از یکى از قاریان برجسته مصرى بپردازند و به تدریج خود سبکى برگزینند. او همچنین توصیه مى کند که قاریانى که در ابتداى راه هستند به امر تجوید بیشتر وجه کنند تا آنرا بکار ببندند. آقاى لطفى نیا تاکنون در متعددى بتدریس صوت و لحن قرآن پرداخته است از جمله تربیت مربى حوزه علمیه قم، دوره هاى کانون قرآن دانشگاه آزاد اسلامى، دوره هاى منطقه تربیت قرآن سازمان تبلیغات اسلامى و حوزه هاى عالى آموزش تخصصى قاریان نوجوان و جوان شورایعالى قرآن او همچنین در زمینه هاى مختلف تلاوت به گرد آورى جزواتى پرداخته که در آینده نزدیک به چاپ خواهد رسید.
آقاى حاج محمود لطفى نیا از سال ۱۳۶۰ تا کنون به تدریس جلسات مختلف پرداخته است که نخستین جلسه رسمى او در سال ۱۳۶۴ در شهر کاشان تشکیل شد که یکسال به طول انجامید آقاى لطفى نیا در حال حاضر دبیر آموزش و پرورش گیلان مى باشد و همزمان نیز به تحصیلات علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران ادامه مى دهد. آقاى لطفى نیا از اساتید رفعت، عبدالفتاح شعشاعى و مصطفى اسماعیل به عنوان قاریان برتر مصر از ابتدا تا کنون یاد مى کند. و در میان قاریان عصر حاضر نیز اساتید شعیشع، غلوش و حسان را برترین مى داند او از جمله قاریانى است که علاوه بر تلاوت به امر ابتهال و تواشیح نیز اهتمام مى ورزد، اشتیاق به ابتهالات دینى باعث شده تا در محافل مذهبى، قرآنى و نیز صدا و سیما به اجراى ابتهال نیز بپردازد او در توصیه اش به جوانان و نوجوانان تأکید دارد بر استماع مداوم قرائت استادان مصرى که جوانها مى خواهند آنرا الگو خود قرار دهند و در غیر اینصورت خیلى دیر نتیجه خواهند گرفت بخصوص اگر تحت نظر استاد نباشند.

...اللهم عجل لولیک الفرج...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها