پاسخ به:زندگی نامه اساتید قرآنی کشور
یک شنبه 25 بهمن 1394 4:58 PM
آقاى محمد عباسى در ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۴۵ هـ.ش در شهر تهران در خانواده اى مذهبى دیده به جهان گشود جوّ مذهبى خانواده و اشتیاق پدر و مادر براى پرورش قرآنى این کودک، نخستین بارقه عشق به قرآن را در نهاد ایشان به ودیعه نهاد از این رو به تدریج شعله و این اشتیاق در درونش وسعت مى گرفت و او را به جلسات و محافل انس با این کتاب سعادت مى کشاند. در سالهاى ۵۳ تا ۵۴ هـ.ش پدر ایشان تمامى فرزندانش، از جمله محمد را در فصل تابستان به مسجد محل خودشان یعنى مسجد موسى بن جعفر (ع) مى بدر تا فرزندانش نخستین الفباى فراگیرى کتاب خدا را بیاموزند و محمد که اشتیاق زاید الوصفى در فراگیرى کتاب وحى داشت در جلسات درس مى درخشید. استعداد ایشان در این مسیر آن چنان بود که استاد جلسات از او مى خواست تا در غیابش کلاس درس را اداره کند و او هم که کودکى بیش نبود برنامه تدریس را از جزء سى ام قرآن دنبال مى کرد. در همان ایام محمد عباسى بنا به توحید استاد روحانى اشان در مسابقه اى شرکت کرد و با عنایت الهى جزء نفرات برتر انتخاب شد و عکسش را در یکى از مجلات فرهنگى آن زمان به چاپ رساندند و بدین سان موفقیت او در امر فراگیرى قرآن روز بروز چشمگیرتر از گذشته مى شد.
در سال ۵۷ در همان ایام اوج درگیریهاى مردم با رژیم طاغوت، محمد عباسى بهمراه تنى چند از دوستانش در مسجد محل گرد هم مى آمدند و آیات الهى را تلاوت مى کردند در این جلسات ایشان با تقلید از نوارهاى مرحوم عبدالباسط گامهاى اولیه تلاوت طى مى کرد و بتدریج با اجازه امام جماعت مسجد و مسئول بسیج مسجد آقاى عباسى قبل از نماز مغرب و عشاء، بصورت زنده در مسجد به تلاوت قرآن مى پرداخت. همین تلاوتها و گفتن تکبیر و اذان استعداد نهفته ایشان را بارور کرد.
اقاى عباسى در کنار فعالیتهاى معمولى از سال ۱۳۶۰ تا کنون به تدریس قرآن نیز اشتغال دارد. ایشان بنابه توصیه استادانش، استاد خدام حسینى، نسبت به یادگیرى موضوعى و تفسیر مفاهیم قرآن هم وارد این زمینه شد و در همین ایام مدرک کارشناسى خود را در رشته علوم قرآنى و حدیثى از دانشگاه تهران دریافت کرد. آقاى محمد عباسى همچنین از سال ۱۳۶۵ بمدت دو سال به فراگیرى دروس حوزوى در مدرسه علمیه آیت الله مجتهدى پرداخت آقاى عباسى علاوه بر این داراى مدرک ممتاز خوشنویسى در رشته خط نستعلیق از انجمن خوشنویسان تهران نیز هست و در این زمینه از استاد هاشم زمانیان بسیار یاد مى کند.
آقاى محمد عباسى در سال ۱۳۶۸ ازدواج کرد و ثمره این ازدواج دو فرزند است و ایشان از همسرشان بعنوان یکى از عوامل پیشرفت و موفقیت خود در مسیر تلاوت یاد مى کندو معتقد است که با همیارى و همفکرى و کمکهاى همسرش توانسته است در مسیر فعالیتهاى قرآنى موفق باشد.
آقاى محمد عباسى در آغاز کار تلاوت بمدت ۳ سال از استاد عبدالباسط تقلید کرد پس با توصیه استادش به تقلید از استاد مرحوم، منشاوى و مرحوم استاد مصطفى اسماعیل پرداخت و کمتر از حدود ۶ سال به صورت تقلید از این اساتید به تلاوت ادامه داد.
سپس به تلفیق الحان اساتید برجسته اى چون مصطفى اسماعیل، کامل یوسف البطئینى و شعیشع پرداخت و با ترکیب الحان تلاوت این اساتید سبکى ویژه براى خود برگزید.
بهمین دلیل آقاى عباسى نیز چون سایر اساتید تلاوت به قاریان قرآن سفارش مى کند که در ابتداى کار با تقلید از تلاوت قاریان برجسته مصرى به تلاوت بپردازند و به تدریج براى خود سبکى برگزینند تا بتوانند از استعدادهاى خود در مسیر تلاوت به خوبى بهره بگیرند.
در سال ۱۳۶۰ مسابقه اى از سوى اوقاف برگزار شد که آقاى محمد عباسى در این دوره از مسابقات به عنوان نفر چهارم برگزیده شد در این سال براى اولین بار قاریان برتر به تعداد ۷۲ نفر به حج اعزام شدند و آقاى عباسى نیز جزء این گروه بود.
آقاى عباسى در سال ۶۷ در مسابقات سراسرى قرآن که در کرمان و از سوى اوقاف برگزار شد با کسب رتبه سوم به هندوستان اعزام شد ولى در مسابقات بین المللى قرآن کریم هندوستان رتبه نخست را از آن خود نمود ایشان همچنین در سال ۷۱ در مسابقات سراسرى طلاب علوم دینى در قم و نیز در مسابقات بین المللى ایران نفر اول و در مسابقات بن المللى قرآن در کشور مالزى در سال ۷۳ رتبه دوم را بدست آورد.
آقاى محمد عباسى نخستین تلاوت رسمى خودش را در سال ۱۳۵۸ در مسجد قنات اباد تهران اجرا کرد که این تلاوت از سیماى جمهورى اسلامى ایران پخش شد پس از بازگشت از مسابقات کشور هندوستان در سال ۶۷ خدمت حضرت امام خمینى (ره) مشرف شد و او با قرائت در مقام معظم رهبرى که در آن سال ریاست جمهورى را بعهده داشت مورد تفقد معظم له قرار گرفت.
آقاى محمد عباسى هم چنین به مدت ۱۶ سال در برنامه قرآن صبحگاهى رادیو به تلاوت مى پرداخت که این تلاوت از ساعت ۶ صبح از رادیو پخش مى شد آقاى محمد عباسى در حال حاضر کارشناس ارتباطات و صنعت هوایى در داشکده صنعت هواپیمایى کشورى و نیز مدیر روابط عمومى این دانشکده است جلسات تلاوت و تدریس آقاى عباسى از سال ۵۸ تا ۶۷ در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) تهران و از سال ۷۲ تا کنون در مسجد نظام مافى واقع در خیابان آیت الله کاشانى در روزهاى شنبه بعد از نماز مغرب و عشاء تشکیل مى شود.
یکى زا ویژگیهاى جلسات آقاى عباسى توجه همزمان به مفهوم آیات در هنگام تلاوت و آموزش اصول صوت و لحن است علاوه بر این ترجمه آیات و احادیثى در رابطه با آن در جلسات مطرح مى شود.
آقاى عباسى علاوه بر تلاوت به ابتهال و مدیحه خوانى هم علاقه دارند و در برخى از اجراهاى استاد آذر در دعا و در کرهاى دسته جمعى گروه ایشان به تک خوانى هم پرداخته است مثل اجراى ربنا که در ایام ماه مبارک رمضان پخش شده است.
آقاى عباسى ضمن تلاوت در شهرهاى مختلف کشور تا کنون به ۱۷ کشور جهت اجراى تلاوت سفر کرده است.