0

برای زمینه‌سازی ظهور نیاز به نظام‌سازی داریم

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

برای زمینه‌سازی ظهور نیاز به نظام‌سازی داریم
یک شنبه 25 بهمن 1394  1:48 PM

  سیدسعید زاهدزاهدانی، عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم،  گفت: تنها به وسیله محبت نمی‌توان انتظار داشت که زمینه ظهور تمدن جدیدی فراهم شود و صاحب تمدن که امام عصر (عج) است، ظهور کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز اظهارداشت: با روی کارآمدن صفویه، نواب امام زمان (عج) نیز در جامعه فعالیت‌های خود را گسترش دادند و علمای جلیل القدر تلاش کردند که حاکمیت سیاسی زمان را در اختیار بگیرند و از طریق آنها منویات ائمه اطهار (ع) و قواعد اسلامی را ساری  وجاری کنند، به بیان دیگر، در این زمان، مقتدران سیاسی توانستند به سیاری شدن سبک زندگی اسلامی شیعه کمک کنند.

یکی از ویژگی‌های تمدن مدرن سازمانی بودن است

زاهدزاهدانی یادآور شد: ما در دوران قاجار با تمدن جدیدی روبرو می‌شویم، یکی از ویژگی‌های تمدن مدرن سازمانی بودن است، بنابراین آن رفتارهای فردی که در زمان صفویه و بعد ازآن می‌توانست رفتارهای جامعه را برای سبک زندگی اسلامی محقق کند، با وجود تمدن مدرن در دوران قاجاریه وجود نداشت.

وی ادامه داد: دردوران قاجاریه، انقلاب مشروطه طراحی می‌شود تا قوانین کشور را اسلامی کند و علمای اسلام تمام تلاش خود را برای ظهور فراهم می‌کنند، اما در دهه 50 هجری شمسی، بحث توسعه سیاسی و استقرار لیبرال دموکرات آغاز شد و موجب روی کارآمدن اسلام‌گراها شد و انقلاب اسلامی شکل گرفت.

استاد دانشگاه شیراز تصریح کرد: انقلاب اسلامی در بستری متولد می‌شود که افراد نیستند که حاکم هستند و قوانین بر تغییرات اجتماعی موثر نیستند، بلکه الگوهای برنامه ریزی بر تغییرات اجتماعی موثر هستند.

جنگ تحمیلی، فرهنگ‌سازی ایثار برای زمینه‌سازی ظهور را به ما یاد داد

زاهدزاهدانی یادآور شد: اولین کارهایی که در راستای نظام سازی شکل می‌گیرد، این است که امام خمینی (ره) الگوی سیاسی اسلامی را در قالب ولایت فقیه فراهم می‌بینند و ولایت فقیه در جامعه ما شکل می‌گیرد و بدین وسیله ولایت فقیه و مردم‌سالاری دینی سال‌هاست که در جامعه ما بر روی پای خود ایستاده است.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی، قرار بود که الگوهای فرهنگی و اقتصادی جامعه تغییر کند، اما متأسفانه 10 سال اول انقلاب درگیر جنگ شدیم و الگوسازی برای نظام ممکن نشد و امکان برنامه‌ریزی اقتصادی نیز فراهم نبود، اما جنگ تحمیلی، فرهنگ‌سازی ایثار برای زمینه سازی ظهور را به ما یاد می‌دهد و تا امروز ما از این فرهنگ تغذیه می‌شویم.

مدیر انجمن جامعه‌شناسی ایران در استان فارس تصریح کرد: کسانی که تا امروز پای انقلاب اسلامی ایستادند و فعالیت می‌کنند، اگر بررسی کنیم همان افراد و سازمان‌هایی هستند که ریشه خود را در جنگ به دست آوردند.

ما برای فراهم کردن زمینه ظهور نیاز به نظام‌سازی داریم

زاهدزاهدانی با بیان این که ما برای فراهم کردن زمینه ظهور نیاز به نظام‌سازی داریم، عنوان کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) از همان روزهای اول روی کارآمدن، بحث تهاجم فرهنگی را مطرح می‌کنند، بحث‌های جدید تر و جنبش نرم افزاری و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز به صورت صریح، واضح و روشن بیان می‌فرمایند.

وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری (مدظله) که فرمودند:«ما نیاز به تحول در علوم انسانی داریم»، گفت: علوم انسانی می‌تواند الگوها را فراهم کند، اگر ما می‌خواهیم برای ظهور زمینه‌سازی کنیم، چاره‌ای جز تحول در علوم انسانی نداریم، همچنین ما باید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را بسازیم و مهم تر از همه آن را عملیاتی کنیم.

مردم در دوران دفاع مقدس، فرهنگ انقلاب اسلامی را فرا گرفتند/ ما برای تغییر نظام اجتماعی نیاز به فرهنگ اسلامی داریم

استاد دانشگاه شیراز با بیان این که ما امروز در معرض تهاجم فرهنگی قرار داریم، اظهار داشت: مردم در دوران دفاع مقدس، فرهنگ انقلاب اسلامی را فرا گرفتند و فرهنگ انقلاب اسلامی جای بسیار مستحکم و خوبی پیدا کرد، اما پس از دوران دفاع مقدس، تهاجم فرهنگی، فرهنگ سکولار را به ما تحمیل می‌کند.

زاهد زاهدانی بیان کرد: ما برای تغییر نظام اجتماعی نیاز به فرهنگ اسلامی داریم، فرهنگ از جنس مکان است، به طوری که هر گاه هر عنصری از فرهنگ رایج شود، جای دیگری را می‌گیرد، به عنوان مثال اگر حجاب به عنوان اصل فر هنگی جایگاه داشته باشد، نمی توان عنصر بی حجابی را جایگزین کنیم.

وی با بیان مقایسه ای بین فرهنگ سکولار و فرهنگ اسلامی، تصریح کرد: گرایش فرهنگ اسلامی در لایه بنیادی فرهنگ، ایمان به خداوند است، در حالی که در فرهنگ سکولار، انسان گرا هستند، یعنی زیربنایی ترین نقطه فرهنگ سکولار انسان گرایی و در فرهنگ اسلام، خداگرایی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز یادآور شد: ما لازم است که برای شناخت واقعیت غیب و واقعیت مشهود روش‌های تجربی، عقلی  و منبعث از وحی الهی را داشته باشیم.

زاهد زاهدانی بیان کرد: علوم تجربی بعد از عصر روشنگری شکل گرفت به طوری که حتی برای ساختن اخلاق نیز به علوم تجربی متوسل می‌شوند، اما در فرهنگ اسلامی این گونه نیست.

وی افزود: در عملکرد فرهنگ بنیادی وقتی انسان در رأس است، منافع انسان مطرح می‌شود، در مکتب سکولار اگر منافع انسان حکم کند، هر کاری می‌کند، اما رفتارها در فرهنگ اسلامی تقرب گراست و هدف نزدیک شدن به خداوند است.

امروز نظام کفر با حربه تمدنی با مسلمانان مبارزه می‌کند

مدیر مرکز اسناد و کتابخانۀ ملی استان فارس عنوان کرد: اگر ما می‌خواهیم که تمدن اسلامی و فرهنگ اسلامی داشته باشیم، باید سبک زندگی اسلامی داشته باشیم و ضروری است که انقلاب علمی را در جامعه به وجود آوریم، علوم انسانی را اسلامی کنیم، فرهنگ عمومی را شکل دهیم و بدین وسیله سبک زندگی خود را اسلامی کنیم.

زاهد زاهدانی با بیان این که ما باید علوم انسانی جدید طراحی کنیم، اظهارداشت: امروز نظام کفر به صورت برنامه‌ریزی شده و با حربه تمدنی با مسلمانان مبارزه می‌کند، نظام کفر با ابزار تمدنی و علوم انسانی پرقدرت برای ما تمهیداتی می‌چینند که ما را جزء طائفه شیطان کنند، بنابراین ما نمی توانیم بدون ابزار خود را رها کنیم.

 

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها