0

بازار خرید و فروش

 
faeghe1366
faeghe1366
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1400 
تعداد پست ها : 32
محل سکونت : تهران

امپرسیونیسم چیست؟
دوشنبه 15 شهریور 1400  7:55 PM

تاریخچه سبک امپرسیونیسم چیست؟

ایا میدانید امپرسیونیسم چه سبکی از نقاشی است؟ امپرسیونیسم یکی از مکاتب هنری است. شناخت انواع مکاتب هنری از جمله مکتب امپرسیونیسم برای هنرمندان و هنر دوستان، از موارد ضروری  به شمار می اید. برای این که بدانیم امپرسیونیسم چگونه سبکی می باشد در ابتدا با تاریخچه ی شروع و آغاز آن آشنا می شویم.

 

تاریخچه ی سبک امپرسیونیسم چیست؟ در قرن نوزدهم میلادی که فرانسه در پی تغییرات بود؛ سبک هنری آکادمی هنرهای زیبای فرانسه، نقاشی های سنتی بود و خروجی‌های آکادمی هنرهای زیبای فرانسه نیز هنرمندانی با سبک هنری سنتی و تکنیک های قدیمی بودند. بنابراین حتی افراد درون آکادمی نیز از این شیوه های سنتی و قدیمی پیروی می کردند. شیوه ها و روش هایی که در آکادمی هنرهای زیبای فرانسه دنبال می‌شدند، موضوعات تاریخی، مذهبی و در یک؛ کلام موضوع هایی کلاسیک بودند.که این موضوع ها بر شرایط جوی آن زمان فرانسه نیز حاکمیت داشتند.

 

در این زمان هر ساله آکادمی هنر های زیبای فرانسه در سالن پاریس یک نمایشگاه عمومی برگزار می‌کرد و در آن جا، آثار هنرمندان و نقاشانی را که نقاشی های خود را توسط کمیسیون داوران تاییدیه می‌گرفت را برای عموم مردم و هنر دوستان به نمایش و اجرا می گذاشتند. در دهه ۱۸۶۰ میلادی، چهار هنرمند نقاش، با نام های کلود مونه، آگوست رنوار، آلفرد سیسیلی و فردریک بازیل که عضو آکادمی هنرهای زیبای فرانسه بودند پس از ملاقات با هنرمند و نقاشی سوئیسی به نام چارلز گلیر، به این نتیجه دست یافتند که به نقاشی و طراحی در رابطه با زندگی معاصر و صحنه های طبیعی بیشتر از به تصویر کشیدن صحنه‌های تاریخی و کلاسیک علاقه مند هستند و همین شد که به دنبال تمرین و طراحی بیشتر روی این موضوعات رفته و تمرکز اصلی‌شان را بر روی این موضوع های جدید قرار دادند. که این قضیه بر خلاف قواعد هنری آن زمان بود.

 

توسعه و پیشرفت سبک امپرسیونیسم

توسعه و پیشرفت سبک امپرسیونیسم از اواخر قرن نوزدهم میلادی رواج یافت. سبک نقاشی امپرسیونیسم همان طور که می دانیم، یک سبک مدرن است. بنابراین با رواج خود و حرکات قلم خود بر روی بوم نقاشی توانست، رویداد های تاریخی را در نقاشی کم رنگ کند؛ در واقع سبک امپرسیونیسم با این کار، سبک تاریخی را در نقاشی ها نفی کرد. ولی با این حال، اولین نمایشگاه نقاشی سبک امپرسیونیسم که در سال ۱۸۷۴ میلادی برپا شد؛ مورد انتقاد و نقد های شدید منتقدان و هنرمندان قرار گرفت. بعد از بنیانگذاران این سبک هنری یعنی: کلود مونه، مانه و پیر آگوست رنوآر؛ هنرمندان دیگری از جمله: ادگار دگا، برت موریسو و کامیل پیسارو از مهم ترین نقاشان وارد شده در این سبک هنری بودند.

 

 

شناخت سبک امپرسیونیسم

بنابراین آن چهار هنرمند، شروع به نقاشی طرح هایی را کردند که در زیر نور طبیعی خورشید صورت می‌گرفتند و نه در زیر نور مصنوعی چراغ ها. این سبک و جنبش جدید، توانست سبک های هنری قرن های دیگر را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. نقاشی های آن ها، صحنه هایی روشن داشتند. چند سال بعد و پس از پیوستن هنرمندان دیگر به سبک آن ها، برای برگزاری نمایشگاهی که آکادمی هر ساله برگزار می‌کرد؛ اثر چمنزار مونه توسط کمیسیون داوران رد شد. علاوه بر این، اثر های بسیاری دیگر از آثار این چنینی هنرمندان گروه نیز رد شدند. چرا که کار آنان بسیار ساختار شکنانه بود.

 

در سال ۱۸۶۳ ناپلئون سوم، در کنار سالن اصلی نمایشگاه عمومی، سالن دیگری را قرار داد، به نام سالن آثار رد شده و در آن جا آثاری که توسط کمیسیون و داوران رد شده بودند را در معرض نمایش مردم قرار می داد تا آن ها مورد قضات مردم نیز قرار گیرند.

 

بر خلاف تصورات، این آثار مورد استقبال و پذیرش شدید مردم قرار گرفتند. به صورتی که بازدید ها از سالن آثار رد شده بیشتر از سالن آثار اصلی نمایشگاه عمومی بود و در سال ۱۸۷۳ به طور رسمی جنبش مکتب امپرسیونیسم توسط مونه رنوار سیلیس آغاز شد.

 

در جواب سوال امپرسیونیسم چیست می‌گویم: امپرسیونیسم از یک نقاشی و نقاشان فرانسوی که نسبت به هنر و زندگی دیده مشترکی داشتند شروع شد. واژه ی امپرسیونیسم از یک واژه فرانسوی با مفهوم ادراک و احساس برگرفته شده است و خود امپرسیونیسم به معنای دریافت حسی شناخته می شود. پیدایش امپرسیونیسم نقاشی، به قرن ۱۹ میلادی برمی‌گردد. بنیان گذاران و ایده پردازان مکتب هنری امپرسیونیسم هنرمندانی از جمله آگوست رنوار، مانه و کلود مونه هستند. شکل گیری مکتب امپرسیونیسم از نقاشی به نام امپرسینی از طلوع آفتاب اثر کلود مونه بود، که پس از این نقاشی نام گروه آن ها و سبک و مکتب هنری آن ها امپرسیونیسم نام گرفت.

 

امپرسیونیسم مخالف اهداف رمانیستم و همسو و طرفدار سبک رئالیسم بودند. رمانیسم بیان می‌کرد که اثر هنری باید بیان‌کننده و بازتابی از عواطف و احساسات خالق آن اثر باشد؛ در صورتی که رئالیسم معتقد بود یک اثر و طرح هنری صرفاً باید بیان کننده حقایق طبیعت باشد. در واقع امپرسیونیسم یک سبک واقع گرایانه است.

 

در ابتدای شکل گیری مکتب امپرسیونیسم، کلود مونه چند تصویر از کلیسای روآن را در ساعات مختلف روز به تصویر کشید. مونه تصاویر کلیسا را همان گونه که در عکس هایشان بودند؛ یعنی با همان سایه ها و رنگ ها به تصویر کشید. هدف مونه از این کار نشان داده و به تصویر کشیدن کلیسا نبود، بلکه می‌خواست حالت های مختلف نور را در ساعات مختلف روز نشان دهد و اعلام کرد که این یک کلیسای امپرسیونیسم است.

 

در آغاز، سبک امپرسیونیسم مورد تمسخر و توهین مردم عادی قرار می گرفت چرا که از انعکاس ها فام های نور بر روی آسمان درختان نا آگاه و غافل بودند و بنفش بودن درختان یا کرم رنگ بودن آسمان در نقاشی ها را که نشانه ی انعکاس نور بر روی آن ها بود را به سخره می‌گرفتند. بنابراین بنیانگذاران این سبک هنری هم، همانند سایر هنرمندان، در مسیر هنری سختی های فراوانی را متحمل شدند.

 

امپرسیونیسم چیست؟ جداسازی رنگ ها، تاکید بر ترسیم دقیق نور، انتخاب موضوعات معمولی برای نقاشی امپرسیونیسم، ضربه‌های کوتاه قلم بر روی بوم، استفاده از رنگ های مکمل برخی از ویژگی های سبک امپرسیونیسم است که مخاطب را به سمت خود جذب می‌کند. شروع این سبک همان طور که گفتیم؛ از نقاشی طلوع آفتاب، اثر کلود مونه، بود. سبک امپرسیونیسم و طرح های انتخابی برای به تصویر کشیدن، درکل سبک زندگی مدرن بود. این مدل از نقاشی، یعنی استفاده از حرکت نور در نقاشی، تا قبل از به وجود آمدن سبک امپرسیونیسم وجود نداشته است.

 

تفاوت سبک امپرسیونیسم با سبک های قبلی

قبل از ظهور سبک امپرسیونیسم، هنرمندان و نقاشان، نقاشی هایی را طراحی می کردند که سوژه اصلی آن ها در مرکز قرار می‌گرفت و بیشتر مربوط به طراحی خطی چهره میشد و توجه مخاطب به سوژه ای که در مرکز قرار داشت جلب می شد و به پس زمینه، توجه آن چنانی صورت نمی‌گرفت. ولی در سبک امپرسیونیسم نقاشان و طراحان اصولاً بر ماجرای اتفاق افتاده در تصویر تاکید دارند. بنابراین سوژه ی اصلی را در اطراف قرار می‌دهند؛ نه در مرکز اصلی! در واقع نقاشی‌های سبک امپرسیونیسم؛ مانند یک عکس اند. در عکس ها، نه تنها سوژه ی اصلی، بلکه اطراف سوژه نیز مورد توجه قرار می گیرد در همین زمان بود که عکاسی نیز طرفداران زیادی را پیدا کرد.

 

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها