پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی
چهارشنبه 21 بهمن 1394 1:58 PM
او توجه بیشتری به اشیا دارد، دلش میخواد جهان هر شیئ را کشف کند. برای او هر وسیلهای که در دست میگیرد مثل نقشه کره زمین پیجیده و اسرارامیز است. دست او را بگیرد تا این دنیای اسرارامیز را بشناسد.
هفته اول
او در این زمان ترجیح میدهد که کنجکاوی کند و هر شیئی را که به نظرش جالب رسید برای بازی در نظر بگیرد نه اینکه هر چه دم دستش بود را به عنوان وسیلهای برای بازی بردارد. نوزاد نه تنها به شما وابسته شده که حتی اگر کنارش باشید در شرایطی که احساس ترس کند به آغوش شما پناه میآورد.
سن نوزاد هر چقدر بیشتر شود درک او از محیط اطرافش بیشتر میشود و در نتیجه بیشتر ممکن است خطرات محیط اطرافش را درک کند. بنابراین بهتر است بدانید که حساسیتهای او نسبت به صداها بیشتر شده و احتمالا واکنش شدیدتری از خودش به نمایش میگذارد. با آنکه نوزاد شبها را به راحتی میخوابد با این حال ممکن است چرتهای روزانه او کمتر شده باشد، برنامه روزانه او را برای خوابیدن تنظیم کنید تا در طول روز یک یا دو بار چرب بزند.
هفته دوم
او در این ماه به طور کامل میتواند بنشیند و تعادلش را با دست و پاهایش حفظ کند. در واقع این اتفاق درست از زمانی میافتد که او کنترل اندامهای بدنش را داشته باشد.خوب! برخی از بچهها تازه در این ماه سینهخیز حرکت کردن را آغاز میکنند. البته این را بدانید که بد نیست به کودکان فامیل هم نگاهی بیندازید و ببینید که آیا آنها هم مثل کودک شما هستند یا نه؟ گاهی میبینید در یک خانواده کودکان دیر زبان باز میکنند یا اصلا دیر راه میافتند. به مسائل توجه کنید ممکن است کودک شما هم از خانواده شما یا همسرتان اینگونه مسائل در زمینه رشد را به ارث برده باشد. اما خیلی از نوزادان در این زمان علاوه بر سینه خیز حرکت میکنند و با کمک دستهای مبل و وسایل دیگر میایستند. در این ماه بهتر است که وسایل روی میز را بردارید چرا که کنجکاوی زیادی درباره اشیا دارند.
هفته سوم
بهتر است حواستان به کارهایی که میکنید باشد. این را بدانید که از این ماه به بعد اگر با همسرتان دعوا کنید او میفهمد و ناراحت میشود. برخی از کودکان در این سن میتوانند از چهره آدمها غم یا شادی را تشخیص دهند. او به خوبی میفهمد که روابط بین شما و همسرتان چگونه است و آیا این روابط براساس محبت است یا خشم و دشمنی.
فکر نکنید استرس فقط برای بزرگترهاست. سخت در اشتباه هستید حتی نوزادان هم دچار استرس میشوند. این حالت وقتی بروز پیدا میکند که درگیری و دعوایی شکل بگیرد. در این حال ممکن است مضطرب شود و گریه کند یا ضربان قلبش افزایش پیدا کند و رنگ پریده شود حتی گاهی استرس روی رشد مغز او تاثیر میگذارد.
هفته چهارم
با او حرف بزنید. این کار مهارتهای کلامی او را افزایش میدهد. وقتی او به چیزی اشاره میکند یا یک شیئی را میخواهد شما جملهای در این باره بگویید مثل اینکه:"عروسکت را میخوای یا برنامه تلویزیون نگاه میکنی؟" این جملهها به کودک کمک میکند تا جملات بیشتری را بشنود و زودتر با کلمات آشنا شود و بتواند آنها را تلفظ کند. اگر چیزی میگوید حرفهایش را تکمیل کنید و با این کار یک مکالمه طولانی به راه بیاندازید.
درباره غذایش هم به شما توصیه میکنیم که میتوانید از این ماه برنج کاملا پخته و نرم شده را امتحان کنید. انواع پنیرها هم به صورت رنده شده چندان بد نیست. میتوانید پنیر را با زرده تخممرغ مخلوط کرده و به او بدهید. یادتان باشد که فقط زرده را به او بدهید و فعلا برای دادن سفیده تخممرغ زود است. سوپهایی که به کودک میدهید احتمالا حسابی تکراری شده میتوانید با اضافه کردن جو، بلغور و گندم یا رشته فرهنگی ریز شده تنوع بیشتری به غذای کودکتان بدهید.
نکته ماه
کودک شما در این ماه باید در حدود ۷ کیلو و ۸۰۰ گرم باشد و روزانه حدود ۱۳ گرم وزن اضافه کند. البته این وزن ویژه کودکانی است که در بدو تولد وزنی معادل ۳ کیلو و ۲۵۰ گرم داشتهاند.