شامی بادمجان
دستور از خانم مریم درودیان (مجله آشپزی مثبت جدید شماره4)
مواد لازم برای 4 نفر:
بادمجان متوسط 5 عدد
برنج پخته 1/2 پیمانه
سبزی معطر خرد شده(شامل نعنا،ترخون،مرزه و ریحان) 3 ق س
تخم مرغ 2عدد
گوشت چرخ کرده 250 گرم
نمک،فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
دارچین(به دلخواه) 1ق چ
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
روش پخت:
1* بادمجان ها را پوست بگیرید.به مدت 20 دقیقه داخل محلول آب و نمک بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود.سپس بیرون اورده و بااب سرد ابکشی و خشک کنید.درتابهای کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهیدوبادمجانها را درروغن سرخ کنید.
2* بادمجانهای سرخ شده را روی دستمال حوله ای بگذارید و وقتی خنک شدند همه را درکاسه ای بزرگ ریخته و له کنید.
3* گوشت و سبزیهای معطر را اضافه کرده و مخلوط کنید.تخم مرغ ها را در کاسه ای جدا بشکنید سپس هم بزنید تا از لختگی دربیایندو بعد به مواد قبلی بیفزایید.
4* نمک ،فلفل ،زردچوبه ،برنج پخته و دارچین را هم بریزید و خوب مخلوط کنید. در یک تابه روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید.از مایه شامی به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و در دست شکل داده و در روغن داغ سرخ کنید.
5* وقتی دو طرف شامی سرخ شد، آن را روی دستمال حوله ای آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن جذب دستمال شود.سپس آن را در ظرف سرو گذاشته و تزیین کنید. نکته: اگر احساس کردید مایه شامی کمی شل است می توانید 2 تا3 قاشق سوپخوری پودر نان به آن اضافه کنید. تجربیات خودم:
1* از برنجی که از ظهر باقی مونده بود استفاده کردم.
2* از بادمجون های سرخ شده فریزری استفاده کردم.
3* از سبزیجات معطر خشک استفاده کردم.
4* مهمترین نکته اینکه : همسرم خوشش اومد و گفت:" برای تنوع خوبه!!!!" نیما جونم که بادمجون نمیخوره هم گفت :" مامان بهتره از این به بعد همون گوشت رو بریزی کتلت درست کنی که منم بخورم."