0

شامی رشتی

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

شامی رشتی
چهارشنبه 14 بهمن 1394  1:17 PM

شامی رشتی



ماه رمضون تموم شد و من یادم اومد اینو بذارم!!
این شامی تو رشت درست میشه و واسه افطاری می خورن این شامی خوشمزه پای ثابت سفره های افطار ما رشتی هاست

مواد لازم:

لپه: 1 کیلو

گوشت گوساله یا گوسفندی یا ترکیبی (من گوسفندی می ریزم اونم گردن): یک و نیم کیلو

سیب زمینی: 2 تا متوسط

پیاز: 1 دونه

نمک، فلفل، زردچوبه

طرز پخت:

اول بگم این مقدار مواد برای یه وعده نیست...ما معمولا اول ماه رمضان اینو درست میکنیم و خمیرشو بصورت وعده ای بسته بندی میکنیم و توی فریزر میذاریم...شما اگه میخواین وعده ای درست کنین مقدار رو کم کنین... فقط مقدار گوشت یک و نیم برابر لپه باشه خوشمزه تر میشه...مثلا 300 گرم لپه 450 گرم یا نیم کیلو گوشت میخواد و 1 سیب زمینی و پیاز کوچک

همه مواد رو با آب توی یه دیگ جا دار میریزیم . (آب کاملا روی مواد رو بگیره) با شعله تند و بدون در میذاریم تا جوش بیاد و کفش رو میگیریم...بعد حرارت رو ملایم می کنیم و درش رو هم میذاریم. 6 تا 7 ساعت طول میکشه تا خوب مواد بپزه و له بشه تا جایی که آب نداشته باشه....حواستون باشه هر از گاهی هم بزنین تا ته نگیره...اگه وسطای پخت، آب احتیاج داشت، آب داغ اضافه کنین....

در نهایت دو راه دارین...اول و راحتتر اینه که موادتون رو که دیگه آب نداره و کمی خنک شده بریزین توی چرخگوشت و چرخ کنین...راه دوم و خوشمزه تر اینه که موادتون رو با گوشتکوب بکوبین! که من البته اینکارو می کنم...(البته بمیرم که امسال چون مامانم پیشم بود اون برام کوبید) چون گرچه زحمت داره اما اینجوری موقعی که شامی رو سرخ میکنی و میخوای بخوری همچین ریش ریش گوشت، اونو کشدار می کنه و من بیشتر دوست دارم تا اینکه چرخ بشه و صاف تیکه بشه! بهر حال سلیقه ای هست...می تونین لپه رو جدا بپزین و چرخ کنین و بقیه مواد رو بکوبین و این ئو تا رو به هم قاطی کنین

خب حالا که موادتون به شکل خمیر در اومد تا جایی که می تونی بهش ناخونک می زنی و یه تیکه نون برمیداری و یکم از این گوشت کوبیده رو روش میذاری و نمک و فلفل و .....هوممممممممممم به به... بقیه شو هم بسته بندی می کنی و میذاری فریزر!!!

هرکدوم از این بسته ها رو یه تخم مرغ می زنی و نمک و فلفل و زردچوبه فراوون (یادت باشه موقع پخت هم زدین...تند و شور نشه) خوب ورز میدی

و یه گلوله بر میداری و توی دستت گرد میکنی و یه سوراخم وسطش میندازی و دو طرفش رو سرخ میکنی و لای دستمال آشپزخونه میذاری تا روغنش رو بگیره...

(نکته اینکه بعد اضافه کردن تخم مرغ، یه مایه چسبناک و نسبتا شلی دارین که یکم اذیت ممکنه بکنه واسه شکل دادن...دستتون رو خیس کنین تا راحتتر بتونین فرم بدین...واسه سفت کردنش به هیچ وجه از آرد نخودچی و سوخاری و ... استفاده نکنین که عصبانی میشما....آخه اصالتش و مزه بیستش رو خراب میکنه!!! خیلی سختت بود با قاشق بریزین توی روغن و فرم بدین بهش...)

اگه کمی سبزی ریز شده (جعفری، تره، یه ساقه شنبلیله یا نعناع) هم توش بریزین خوشمزه میشه...شرق گیلان بیشتر با سبزی درست می کنن...اونی که رنگش تیره تره همونه که توش سبزی هم ریختم

بازم یه تبصره دیگه اینکه می تونین مقدار یک چهارم لپه رو نخود هم بریزین که به نظر شخص بنده اون دیگه پوک نمیشه و تردی و خوشمزگی اینو نداره....من این مدلی بیشتر دوست میدارم!

چقـــــــــــــــــــــــ ـــدر حرف زدم و هی نکته و تبصره گفتم! نه؟؟!! خلاصه اینکه این شامی بسیار خوشمزه رو حتما درست کنین و لذت ببرین...این مقدار مواد 8 تا بسته داد که هربسته هم 8 تا شامی همینقد و قواره میشه حدودا...

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	IMG_3769_1.jpg
بازدید:	5
اندازه:	66.4 کیلوبایت
شناسه:	81715جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	001.JPG
بازدید:	2
اندازه:	32.2 کیلوبایت
شناسه:	81716

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	002.JPG
بازدید:	1
اندازه:	45.2 کیلوبایت
شناسه:	81717جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	004_1.jpg
بازدید:	1
اندازه:	35.5 کیلوبایت
شناسه:	81718

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	008_1.jpg
بازدید:	1
اندازه:	37.0 کیلوبایت
شناسه:	81719جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	023.JPG
بازدید:	1
اندازه:	36.5 کیلوبایت
شناسه:	81720

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	042.JPG
بازدید:	2
اندازه:	38.3 کیلوبایت
شناسه:	81721

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها