پاسخ به:جایگاه ورزش قبل و بعد از انقلاب
دوشنبه 12 بهمن 1394 2:32 PM
پیشرفتهای ورزش بعد از انقلاب غیر قابل انکار است
کاظم اولیایی در خصوص پیشرفتهای ورزشی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: ورزش ایران قطعا بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در همه ابعاد نسبت به پیش از انقلاب پیشرفتهای غیر قابل انکاری داشته است، همچنین در نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده از ورزش و دستاوردهای آن با گذشته قابل قیاس نیست.
وی با بیان اینکه ورزش ما از نظر همه معیارها رشدی صددرصدی با گذشته داشته ، افزود: مردم ایران در این سالها با تمام وجود از انقلاب دفاع و حمایت کرده و باید امکانات بیشتری نسبت به شرایط فعلی در اختیارشان قرار بگیرد. درست است برنامهریزیهای بسیاری برای افزایش سرانه ورزشی انجام شده و ساخت و سازها رشد چند برابری داشته اما نسبت به جمعیت ایران کافی نیست.
مدیرعامل پیشین باشگاههای استقلال تهران و پاس همدان در پایان در مورد رشد ورزش بانوان در دوران ۳۰ ساله انقلاب نسبت به گذشته گفت: قطعا رشد ورزش بانوان در ورزشهای سالنی و انفرادی بسیار قابل قبول بوده، اما نکته ارزشمند این است که این موفقیتها با حفظ معیارهای دینی و اسلامی شکل گرفته است.
نقش فتوای امام (ره) در توسعه ورزش
همچنین محمدرضا یزدانی خرم رئیس پیشین فدراسیونهای والیبال و کشتی هم با اشاره به رشد چشمگیر ورزش کشور در چهار دهه پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: ورزش نسبت به سایر بخشهای جامعه در جهانی شدن ایران پیشگام بوده است. ورزش از همان سالهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب همواره در عرصههای جهانی حضورافتخار آفرینی داشت و توانست نقش بسزایی درمعرفی و شناساندن توانمندیها و قدرت جوانان مسلمان کشورمان به دنیا داشته باشد.
وی با اشاره به نقش تاریخی امام(ره) در توسعه ورزش پس از پیروزی انقلاب اظهار کرد: در شرایطی که بسیاری از علماء قبل از انقلاب ورزش را عملی "لغو" قلمداد میکردند و نظر مساعدی نسبت به آن نداشتند اما فتوای تاریخی امام(ره) و نگاه ویژه ایشان نسبت به قهرمانان و ورزشکاران که فرمودند "ورزش برای بزرگان واجب و برای جوانان لازم است" سرفصل انقلابی تازهای را در جهت گسترش ورزش باز کرد و خوشبختانه همین نگاه از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان به امر ورزش به این بخش قوت و قوام بیشتری داد.
رئیس فدراسیون کشتی رویکردهای متفاوت مدیریت ورزش کشور پس از انقلاب را در این بخش تحول گرا و تاثیرگذار توصیف کرد و یادآور شد: با افزایش جمعیت، رویکرد و علاقمندی به ورزش شکل جدیتر به خود گرفت بطوری که در دوره ریاست مهندس غفوری فرد ورزش از شکل آماتوری به حرفهای تبدیل شد تا فصل جدیدی در ورزش کشور باز شود و در سالهای اخیر هم شاهد استقبال علما از ورزش و موافقت آنها با استفاده از مساجد و اماکن عبادی برای استفاده ورزشی بودیم.
یزدانی خرم همچنین با اشاره به اینکه ورزش ایران در مسیر ۳۰ ساله خود گامهای بزرگی برداشته و در حال حاضر ورزش ایران از جایگاه ویژهای درسطح جهان برخوردار است، گفت:با وجود اینکه گفته می شد ایران در ورزشهای تیمی در دنیا جایگاهی ندارد اما در سالهای اخیر موفقیتهای والیبال، صعود بسکتبال به المپیک، سه بار صعود فوتبال به جام جهانی و موفقیتهای کشتی در مسابقات جهانی و المپیک این فرضیه را باطل کرد و نشان داد جوانان ایران در عرصههای جهانی با شایستگی میدرخشند و افتخار آفرینی میکنند.
انقلاب ورزش ایران را به "خودباوری" و "خودکفایی" رساند
از سوی دیگر حسن میرزا آقابیک خودباوری و خودکفایی موجود در ورزش و ورزشکاران ایران را ثمره روشن و مستقیم پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: اگر امروز ایران در بسیاری از رشتهها نامی خطرناک برای حریفان به حساب میآید و ورزشکاران ایرانی هم میتوانند به راحتی دست به کارهای بزرگ در میادین بزرگی مانند المپیک بزنند، به خاطر خودباوری ایجاد شده در جامعه ورزش کشور است.
وی با بیان اینکه این موضوع بدون اغراق نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی است، ادامه داد: توجه همراه با عمل به زیرساختها در کنار مهم شمردن ورزش همگانی منجر به ظهور استعدادها در ورزش قهرمانی طی ۳۰ سال گذشته شده است.
این کارشناس ورزشی کشور به مهیا شدن امکانات ورزشی در بسیاری از استانهای کشور اشاره و اظهار کرد: اگر امروز هفت هشت استان ورزشی فضای بالای یک متراستاندارد را در اختیار دارند و در مجموع چند استان از شرایط میزبانی رویدادهای مهم مانند المپیک برخوردار هستند، به خاطر تاثیر مثبت خودباوری حاصل از پیروزی انقلاب اسلامی درجامعه ورزش است.
عدالت محوری نتیجه بارز انقلاب در ورزش است
محمود مشحون رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی تاثیر مستقیم در رشد و شکوفایی ورزش ایران داشته است، تاکید کرد: بدون شک "عدالت محورری" نتیجه بارز و انکارناپذیر این انقلاب در عرصه ورزش بوده است. رهآورد پیروزی انقلاب اسلامی در بخشهای مختلف و حتی عرصه ورزش برهیچ کس پوشیده نیست. با نگاه منطقی و بدون غرض به وضعیت کنونی ورزش ایران و مقایسه آن با دوران پیش از انقلاب بر این مهم واقف می شویم که هر آنچه امروز در ورزش در اختیار داریم به خاطر پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
وی افزود: سیر صعودی ساخت و سازهای داخلی، نگاه ویژه به فعالیتهای بانوان و اعزام آنها به تورنمنتهای برون مرزی در کنار حضور پررنگ نمایندگان ایران در میادین بینالمللی مختلف همه از نتایج مسلم پیروزی انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر ورزش کشور بوده است. البته باید فاکتور بودجه را هم به این موارد اضافه کرد.
رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال همچنین گفت: تاثیر پیروزی انقلاب اسلامی با وجود مشکلات خاصی که به واسطه ۸ سال دفاع مقدس گریبانگیرمان شد، در تمام ابعاد ورزش قابل مشاهده است. اما از همه مهمتر اینکه عدالت محوری حاصل از این رویداد بزرگ تاریخی منجر به هموار شدن راه برای طی کردن بسیاری از مسیرها شد. این عدالت محوری بود که باعث شد به هر بخش ورزش به اندازه نیاز بودجه داده شود، در نقاط نیازمند اماکن ورزشی احداث شود، شرایط برای فعالیتهای بانوان و رقابتهای ورزشکاران مرد همپای رقبای خود در دیگر کشورها مهیا شود.