پاسخ به:جایگاه ورزش قبل و بعد از انقلاب
دوشنبه 12 بهمن 1394 2:28 PM
به گزارش خبرنگار مهر، ورزش به عنوان دومین پدیده فراگیر در جامعه جهانی بعد از مذهب شناخته میشود که از یکسو در سلامت جامعه تاثیرگذار بوده و از سوی دیگر موفقیتها و شکستهای تیمهای ورزشی و ورزشکاران در عرصههای قارهای و جهانی، تاثیرات فراوانی را در سطح یک جامعه از خود برجای میگذارد تا جائیکه برخی از ورزشها و ورزشکاران به الگوهای اجتماعی در سطح جوان جامعه مبدل میشوند.
ورزش ایران هم پس از انقلاب شکوهمند اسلامی وارد فاز جدیدی از فعالیت خود شد که در دهه اول انقلاب به خاطر جنگ تحمیلی نتوانست در عرصههای بینالمللی حضوری موفق داشته باشد اما بعد از دوران سازندگی، امروز شرایط برای شکوفایی استعدادهای ایران در بخشهای انفرادی و تیمی بوجود آمده و شاهد موفقیتهای تیمها و ورزشکاران ایران در رقابتهای مهم بینالمللی هستیم.
ورزش که در قانونی اساسی ایران اینگونه به آن اشاره شده: «دولت موظف است برای آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح، همه امکانات خود را به کار برد»، هنوز نتوانسته جایگاه واقعیاش را در کشور بدست آورد که رسیدن به این موضوع نیاز به توجه ویژهتر در بحثهای تخصیص بودجه و استفاده از مدیران کاربلد و با تجربه در همه عرصههای آن دارد.
همچنین بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هم بارها در سخنان خود توجه به فعالیتهای ورزشی را گوشزد کرده و جمله معروف "من خودم ورزشکار نیستم اما ورزشکارها را دوست دارم" بیانگر اهمیت ورزش برای ایشان است. مقام معظم رهبری هم جمله معروف "امر به ورزش، امر به معروف است" را برای این مقوله مهم اجتماعی به کار برده که میزبان اهمیت ورزش برای مردم کشور را بیان میکند.
قطعا ورزش ایران در این سالها با دستاوردها و چالشهای بسیاری در دو بخش همگانی و قهرمانی روبرو بوده است اما در سایه مشکلاتی از جمله جنگ تحمیلی و تحریمهای غیر منطقی بینالمللی امروز در برخی از رشتهها ایران حرف اول را در دنیا زده و در برخی از رشتهها در حال پیشرفتهای چشمگیر است.
قهرمانیهای تیمهای فوتبال، کشتی فرنگی، کشتی آزاد، تکواندو، ووشو، بسکتبال و موفقیتهای بزرگی که امروز والیبالیستهای ایران بدست آوردهاند و کسب میزبانی مسابقات مهم آسیایی و جهانی، نشان میدهد ورزش ایران در مسیر مناسبی قرار گرفته، هرچند امروز ورزش نیاز به توجه بیشتر از نظر منابع مالی و استفاده از مدیران کاربلد و متخصص دارد تا این روند رو به رشد، متوقف نشود.
در زیر به برخی از اقدامات مهمی که پس از پیروزی انقلاب در بخشهای سختافزاری و نرم افزاری ورزش کشور بوجود آمد، اشاره میشود: