پاسخ به:رویدادهای روز پانزدهم
سه شنبه 20 بهمن 1394 9:04 AM
حضرت امام (ره) طي حکمي، به پيشنهاد شوراي انقلاب، مهندس مهدي بازرگان را مأمور تشکيل دولت موقت کردند.
به گزارش سرويس سياسي خبرگزاري آريا، پس از ورود امام خميني (ره ) به ايران، مبارزات مردم با رژيم شاه با سرعت بيشتري به هدف خود نزديک مي شد، شاپور بختيار نخست وزير اين رژيم در مصاحبه اي تلاش کرد مردم را آرام کند. وي که با تظاهر به دموکراسي و آزاديخواهي مي کوشيد مردم را از ادامه انقلاب منصرف کند، در اين مصاحبه اعلام کرد که به امام خميني (ره) اجازه نمي دهد دولت موقت تشکيل دهد. اين در حالي بود که به خاطر تشديد تظاهرات و اعتصابهاي مردم در شهرهاي مختلف، تمرد و فرار نظاميان از پادگانها و همچنين استعفاي پي درپي مقام هاي دولتي و نمايندگان مجلس، کنترل کشور عملا از دست حکومت خارج شده بود.
مهم ترين حوادث و وقايع روز 15 بهمن سال 1357
* حضرت امام خميني طي يک سخنراني جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.
* به دنبال جلسه شب گذشته شوراي انقلاب ـ پيشنهاد نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان ـ اين شورا براي گرفتن جواب قطعي و ساير مذاکراک تشکيل جلسه داد.
* درجلسه شوراي انقلاب مقرر گرديد مراسم معارفه مهندس بازرگان در بعد از ظهر شانزدهم بهمن ماه در آمفي تئاتر مدرسه رفاه برگزار گردد.
* حضرت امام طي حکمي، به پيشنهاد شوراي انقلاب، مهندس مهدي بازرگان را مأمور تشکيل دولت موقت کردند.
* شاپور بختياردر مصاحبه مطبوعاتي گفت: درهاي مذاکره با آيت الله خميني همچنان باز است ... جمهوري اسلامي براي من مجهول است. وي افزود که من نه با شاه و نه با [امام] خميني سازش نمي کنم و اجازه تشکيل دولت موقت را به او [امام خميني] نمي دهم. کساني را که جنگ داخلي راه بيندازند،تيرباران مي کنم.
* امام خميني در پاسخ تبريک آيت الله سيدکاظم شريعتمداري به ايشان به مناسبت ورود به ايران، در نامه اي از ايشان تشکر کردند.
* روحانيون خواستار آزادي همافران زنداني شدند.
* خبرگزاري پارس: دويست نفر از وزراي سابق،معاونين وزارتخانه ها،بعضي از مديران بخش خصوصي، استانداران و حتي مديران کل از طرف دولت ممنوع الخروج شدند.
* کارکنان نخست وزيري به منظور پشتيباني از مبارزات ملت مبارز ايران،اعتصاب کردند.
* ارتشبد جم در لندن اظهار کرد : فقط تفاهم رهبران مذهبي با ارتش مي تواند بحران را حل کند.