0

رویدادهای روز دوازدهم

alipourv
alipourv
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 60

پاسخ به:رویدادهای روز دوازدهم
پنج شنبه 15 بهمن 1394  11:41 AM

رویدادهای 12بهمن57

بازگشت امام خمينره به ميهن

با انتشــار خبر بسته شــدن فرودگاهها، مردم خشمگين به خيابانها ريخته و با تحصن و شــعارهاي كوبنده، دولت بختيار را تحت فشار شديدي قرار دادند. سرانجام، تحصنها و تظاهرات عظيم مــردم، بختيار را مجبوركرد، فرودگاهها را بازكند. كاركنان اعتصابي تلويزيون اعالم كردند براي ضبط و پخش مستقيم مراسم آمادهاند. فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقالب بود. روز 12 بهمن 1357، پرشكوهترين استقبال تاريخ ايران رقم خورد و هواپيماي ايرفرانس در حوالي ساعت 9 صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبي آرام و مطمئن پس از 14 سال هجرت، پا به خاك ميهن اسالمي گذاشتند. صدها خبرنگار و عكاس و فيلمبــردار به ثبت اين رويــداد تاريخي پرداختند. جمعيت استقبالكننده در طول 33 كيلومتر -از فرودگاه مهرآباد تا بهشــتزهرا كه مقصد بعدي امام بــود- بين 4 تا 6 ميليون نفر تخمين زده مي ً شد. امام از فرودگاه مستقيما به بهشتزهرا رفتند و ضمن اداي احترام به شهداي انقالب اسالمي، سخنراني تاريخي خود را در آنجا ايراد كردند. از روز ورود امــام تــا پيــروزي انقــاب در 22 بهمن و درهمپيچيده شــدن طومار رژيم پهلوي و 2500 سال استبداد شاهنشــاهي، ده روز تاريخي سپري شــد؛ ده روزي كه بعدها »دهه فجر انقالب اسالمي« نام گرفت.

رویدادهای 12بهمن57

امام خميني پس از اقامه ي نماز در هواپيما، روي دو پتو با آرامش خوابيدند. اين در حالي بود كه همهي عالقمندان، دوستداران و نزديكان ايشان، نگران انجام اين پرواز بودند. خطر انهدام هواپيما و يا ربودن آن در آسمان چيزي بود كه همه را تا لحظهي فرود آن در فرودگاه تهران، نگران ساخته بود. حضرت امام در اولين ســخنراني خود در ميان انبوه اســتقبال كنندگان مشتاق در بهشت زهرا، گفتند: »من وقتي چشمم به بعضي از اينها كه اوالد خودشــان را از دست دادهاند ميافتد، سنگينياي در دوشم پيدا ميشــود كه نميتوانم تاب بياورم. محمدرضا پهلوي فرار كرد و همه چيز ما را به باد داد. مملكت ما را خراب كرد و قبرستانهاي ما را آباد«. ايشان اضافه كردند: »مــن دولت تعيين مي‌کنم، من توي دهــن دولت ميزنم ... من به پشــتيباني اين ملت دولت تعيين ميكنم. من به ارتش يك نصيحت ميكنم و يك تشــكر ... ]ما[ ميخواهيم ارتش مستقل باشد. آقاي ارتشبد شما نميخواهيد؟ آقاي سرلشكر شما نميخواهيد مستقل باشيد؟ ... و اما تشكر ميكنم از قشرهايي كه متصل شدند به ملت«. در حالي كه مراســم ورود حضرت امام به طور مســتقيم از تلويزيون پخش ميشد، نظاميان با يورش به اين سازمان از ادامه پخش آن ممانعت كردند. امام خميني در شب اول اقامت خود در مدرسه رفاه، طي سخناني با اعضاي كميته استقبال، بر لزوم حفظ وحدت تأكيد نمودند. حضرت امــام طي بياناتي در فرودگاه تهــران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشــكر ميكنم. عواطف ملت ايــران، بارگراني بر دوش من اســت كــه نميتوانم آن را جبرانكنم. ايشــان ضمن اشــاره به اينكه طرد شاه از كشور قدم اول پيروزي بود، همگان را به وحدت كلمه و ادامه مبارزه تا قطع كامل ريشههاي فساد ترغيب كردند. ايشان سپس از آنجا عازم بهشت زهرا شدند. روحانيون متحصن در دانشــگاه، با انتشــار آخرين اعالميه خود، به تحصن پايان دادند. آيتاهلل شريعتمداري طي تلگرافي ورود حضرت امام خميني را تبريك گفت. در پي درخواست مجدد بختيار براي مالقات با حضرت امام، ايشان گفتند: »مالقات با بختيار را، در صورت استعفاي وي ميپذيرم«. شاپور بختيار در آستانهي ورود امام پيامي انتشار داد. وي در پيام خود مردم را نســبت به ادامهي اعتراضات و تظاهرات، ً خصوصا در روز ورود حضرت امام، تهديد كرد. خبرگزاري فرانسه: سخنگوي كاخ سفيد اعالم كرد سخنان ضدآمريكايــي آيتاهلل خميني، تغييــري در موضع اياالت متحده در قبال ايران به وجود نياورده است. نيروي هوايي سيستمهاي محرمانه جنگندههاي اف-14 را مخفي كرد. گفتني است كه يكي از وظايف ژنرال هايزر در ايران، انجام همين مأموريت بوده است. بانكهاي سوئيس گفتند كه پولهاي ايران را پس نميدهند. • يونايتد پــرس اعالم كرد قراردادهاي خريد اســلحه ايران از انگليس لغو شــد. مقامات لندن گفتنــد به علت لغو اين خريدها، انگليس معادل چهار ميليارد دلار بابت عدم فروش و بيكار شدن بيست هزار نفر، زيان خواهد ديد. • مردم ليبي به حمايت از انقالب اســامي مردم مســلمان ايران، در يك راهپيمايي بزرگ شركت كردند. • وزير انـــرژي وقت آمريكا اعالم كرد در صورت ادامه توقف صدور نفت ايران به امريكا، كشــورش مجبور به جيره بندي نفت خواهد شد. اوضاع ايران باعث ايجاد شديدترين بحران نفتي از زمان تحريم نفت توســط كشورهاي عربي در سال 1352 تاكنون شده است.

123456789

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها