آش_ساك گرگان
چهارشنبه 7 بهمن 1394 1:06 PM
آش_ساك گرگان
مواد لازم برای 4 نفر
200 تا 400 گرم اسفناج تازه
2/ 1 فنجان لپه
6 قاشق غذاخوری پیاز داغ
5 قاشق غذاخوری آرد برنج
1/4 فنجان آبغوره یا آبلیمو
10 فنجان آب
200 گرم گوشت چرخ کرده گوساله برای کوفته قلقلی
نعنا داغ به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
2 قاشق چایخوری زعفران آب شده
طرز تهیه:لپه را شسته در قابلمه می ریزیم.اسفناج را پاک کرده، شسته و خرد می کنیم (طرز آماده کردن اسفناج) و به لپه اضافه می کنیم.آب را اضافه کرده و سر گاز گذاشته و به جوش می آوریم.گوشت را به صورت کوفته قلقلی درست کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. می توان گوشت قلقلی ها را در تابه با کمی روغن سرخ کرده و به آش اضافه کرد.
وقتی کوفته ها پخت، آرد برنج را در کمی آب سرد حل کرده و توی آش می ریزیم و برای چند دقیقه می پزیم تا آش غلیظ شود.سپس نمک و آبلیمو را بسته به ذائقه اضافه می کنیم.
در نهایت آش را در کاسه بزرگ یا تک نفره ریخته و با پیاز داغ، سیرداغ و نعنا داغ تزئین و سرو می کنیم.
مدت پخت این آش یک ساعت می باشد.
نکته ها:1-در آش اگر از کوفته قلقلی استفاده می کنید می توانید کوفته ها را از قبل آماده و فریز کنید و در موقع لزوم استفاده کنید.
2-اگر آش رقیق بود به آن آرد بیشتری اضافه کنید.
3-همیشه غذا را در مراحل مختلفِ پخت بچشید و در صورتِ لزوم نمک و ادویه ی آن را بنا به دلخواه تنظیم کرد