0

ریزه کوفته غذای سنتی آذربایجان

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ریزه کوفته غذای سنتی آذربایجان
سه شنبه 6 بهمن 1394  2:04 PM

 

ریزه کوفته غذای سنتی آذربایجان

 

ریزه‌كوفته  یكی از  خوراك‌هاست كه در شهرهای استان آذربایجان طبخ می‌شود.
این خوراك محلی را در این مناطق با ترشی یا شور می‌خورند.

 

مواد لازم برای 6 نفر:

- گوشت چرخ‌كرده، 250 گرم

- لوبیا چیتی، 200 گرم

- هویج، یك كیلوگرم

- پیاز، 2 عدد متوسط

- برنج، 50 گرم یا نصف پیمانه

- تخم‌مرغ، یك عدد

- روغن مایع، نصف پیمانه

- زردچوبه، نصف قاشق چای‌خوری

- نمك، به مقدار لازم

- رب گوجه‌فرنگی، 2 قاشق سوپ‌خوری

- آبغوره یا آب نارنج، نصف پیمانه

 

 

تبیان زنجان

 

 

 طرز تهیه:

1 – ابتدا لوبیا را در كاسه‌ای بریزید و بعد از شستن، به مدت 5 الی 6ساعت در مقداری آب سرد خیس كنید؛ سپس به قابلمه‌ای منتقل كرده و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا بپزد.

زمان لازم برای پخت لوبیا، حدود یك تا یك‌ساعت و نیم است (البته این مدت بستگی به جنس لوبیا نیز دارد؛ بعضی لوبیاها زودپز و بعضی دیگر دیرپز هستند).

2 – بعد از پختن لوبیا، آن را داخل آبكش ریخته و كنار بگذارید.

نكته یك: شما می‌توانید مقدار آب لازم برای پخت لوبیا را كمتر بریزید تا در پایان پخت، آب آن نیز به خورد لوبیا برود. در این صورت، دیگر نیازی به آبكش‌كردن وجود ندارد.

نكته 2: اگر با محدودیت زمانی برای درست كردن غذا مواجه هستید، می‌توانید به جای صرف وقت برای پختن لوبیا از كنسرو آن استفاده كنید.

3 – برنج را نیز در كاسه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و به مدت یك‌ساعت خیس كنید.

4 – یكی از پیازها را شسته و پس از پوست‌كندن به‌صورت خلالی خرد كنید؛ سپس در یك تابه گود متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن تفت دهید.

5 – هویج‌ها را نیز نازك پوست كنده و به‌صورت خلالی خرد كنید؛ سپس آنها را نیز در تابه‌ای جداگانه در مقداری روغن تفت دهید.

نكته: هنگام تفت‌دادن هویج توجه داشته باشید كه در تابه را نگذارید تا هویج همچنان فرم سخت و ترد خود را طی سرخ‌شدن حفظ كند.

6 – گوشت چرخ‌كرده را در یك كاسه گود شیشه‌ای ریخته و پیاز دیگر را پس از پوست‌كندن و شستن داخل آن رنده كنید، سپس مخلوط گوشت و پیاز را با دست خوب ورز دهید.

هنگام ورزدادن، نمك، فلفل، زردچوبه، برنج خیسانده شده و یك‌چهارم پیمانه آب را نیز اضافه كنید. در پایان، تخم‌مرغ را نیز بیفزایید و دوباره مواد را خوب مخلوط كنید و كنار بگذارید.

7 – حالا در تابه‌ای كه پیش از این پیاز را در آن تفت داده‌اید، رب را اضافه كرده و زیر تابه را روشن كنید تا كمی تفت داده شود؛ به این ترتیب، رنگ آن در غذا بیشتر خواهد شد.

سپس حدود یك‌چهارم پیمانه آب داخل تابه بریزید. بعد از اینكه یكی دو جوش زد، مقداری از مخلوط گوشتی را برداشته و در كف دست‌تان به شكل گلوله‌ به اندازه گردو درست كرده و داخل تابه بیندازید. این عمل را آن‌قدر تكرار كنید تا تمام مخلوط گوشتی به‌صورت كوفته‌های ریز گردویی شكل درآیند.

بعد هویج سرخ‌شده و لوبیای پخته را اضافه كنید و پس از گذشت حدود نیم ساعت آبغوره یا آب نارنج را بیفزایید و بگذارید تا خوراك خوب جا بیفتد. زمان لازم برای طبخ این غذا حدود یك ساعت است.

 

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها