0

این نوشیدن بهشت را بر انسان واجب می کند

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

این نوشیدن بهشت را بر انسان واجب می کند
سه شنبه 6 بهمن 1394  1:32 PM

همه ما درصدد هستیم تا به طرق مختلف و انجام اعمال صحیح و مقبول، راه رسیدن به بهشت را هموار کنیم در حالی که با یک نوشیدن می توان بهشت را برای خود واجب کرد.

این نوشیدن بهشت را بر انسان واجب می کند شكر به درگاه الهی در مقابل نعمت هایی که به انسان ارزانی داشته مورد تاکید بسیار آیات و روایات است و برای آن آثار مثبت بسیاری تصریح شده است
چنان که رسول خدا (ص) فرمودند: «خورنده سپاسگزار اجرش مانند روزه ‏دار خداجوست، و تندرست شكرگزار اجرش مانند- اجر گرفتار صابر است و عطاكننده سپاسگزار اجرش مانند اجر محروم قانع است.»
امام صادق (ع) نیز فرموده اند: «در تورات نوشته است: كسى كه به تو نعمت داد سپاسش گزار و به كسى كه از تو سپاسگزارى كرد نعمتش ده، زيرا با سپاسگزارى نعمت ها نابود نگردد، و با ناسپاسى پايدار نماند، سپاسگزارى مايه افزايش نعمت است و ايمنى از دگرگونى.»
و از امام صادق (ع) نقل شده که فرمودند: «سه چيز است كه هيچ چيز با وجود آنها زيان نرساند: دعاء هنگام گرفتارى و آمرزش خواهى هنگام گناه و سپاسگزارى هنگام نعمت.»
همچنین ایشان می فرمایند: «خدا نعمتى به بنده‏ئى نداد كه از صميم قلب آن را شناسد و در ظاهر با زبان خدا را ستايش كند و سخنش تمام شود، جز آنكه برايش به افزونى امر شود.»
علاوه بر این، امام صادق (ع) فرموده اند: «مردى از شما شربتى آب مي نوشد و خدا بهشت را بدان سبب براى او واجب مي كند»، سپس فرمودند: «او ظرف را بر دهانش مي گذارد و بسم اللَّه مي گويد و آنگاه مى‏آشامد سپس دور مي برد با آنكه اشتها دارد، پس خدا را حمد مي كند، باز برمي گردد و مى‏آشامد، دوباره دور مي برد و حمد خدا مي گويد سپس برميگردد و مى‏آشامد، باز دور مي برد و حمد خدا مي كند، خداى عز و جل بهشت را بدين سبب برايش واجب مي كند.»
و از حضرت صادق (ع) است که فرمودند: «شكر نعمت دورى از محرمات است و تمام شكر الحمد للَّه رب العالمين‏ گفتن مرد است.
صفوان جمال گويد: امام صادق (ع) به من فرمودند: «خدا نعمتى كوچك يا بزرگ به بنده اى ندهد كه او بگويد: الحمد للَّه جز آنكه شكرش را ادا كرده باشد.»
امام باقر (ع) نیز درباره شکر نعمات الهی می فرمایند: «چون شخص گرفتار و دردمندى را ديدى، به نحوى كه او نشنود (و دل شكسته نگردد) سه بار بگو: حمد خدائى را كه مرا از آنچه تو را مبتلى ساخته معاف داشت و اگر مي خواست مي كرد»، سپس فرمودند: «هر كه اين را بگويد آن بلا به او نرسد.»
و از امام صادق (ع) است که فرمودند: «هر بنده‏ئى كه گرفتار و دردمندى را ببيند و بگويد: «حمد خدائى را كه آنچه تو را بدان مبتلى ساخت از من بگردانيد و به سبب عافيت مرا بر تو برترى داد، بار خدايا مرا از آنچه گرفتارش ساختى بركنار دار» خدا او را به آن بلا گرفتار نسازد.»
رسول خدا نیز (ص) فرموده اند: «چون گرفتاران را ديديد، خدا را شكر كنيد و به آنها نشنوانيد (آهسته بگوئيد) زيرا اندوهگينشان مي سازد.»
و از امام صادق (ع) است که فرمودند: «هر گاه يكى از شما نعمت خداى عز و جل را به ياد آورد، بايد براى شكر خدا چهره روى خاك گذارد و اگر سوار است بايد پياده شود و چهره روى خاك گذارد و اگر از بيم شهرت نتواند پياده شود چهره روى كوهه زين گذارد، و اگر نتواند، چهره بر كف دست گذارد، سپس خدا را بر نعمتى كه به او داده حمد كند.»
عمار ذهنى گويد: شنيدم على بن الحسين عليهما السّلام مي فرمودند: خدا هر دل غمگينى را دوست دارد، و هر بنده سپاسگزارى را دوست دارد، روز قيامت خداى تبارك و تعالى به يكى از بندگانش مي فرمايد: «از فلانى سپاسگزارى كردى؟» عرض مي كند: پروردگارا! من تو را سپاس گفتم، خداى تعالى فرمايد: «چون از او سپاسگزارى ننمودى، مرا هم سپاس نگفته‏ئى»، سپس امام (ع) فرمودند: «شكرگزارترين شما خدا را كسى است كه از مردم بيشتر شكرگزارى كند.»

پی نوشت:
 اصول کافی، ترجمه مصطفوی، جلد 3، صص 149 تا 156
منبع:قدس

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
kuoroshss amirali123 SABOORI
دسترسی سریع به انجمن ها