75درصد لوازم آرايشي موجود در بازار تقلبي است
چهارشنبه 8 دی 1389 7:48 AM
متاسفانه کالاهاي بيکيفيت آرايشي با پوشش برندهاي مطرح جهاني در کارگاههايي در کشورهاي هند و پاکستان ساخته شده و به کشور قاچاق ميشود.
به گزارش(ايسنا) دکتر ناصر وحدتي در جلسه اجراي دستورالعمل پيشگيري و مبارزه با محصولات آرايشي و بهداشتي تقلبي و قاچاق، مشکل عمده در بخش قاچاق لوازم آرايشي به کشور را همجواري ايران با کشورهاي اصلي توليد و قاچاق اين لوازم دانست.
وي افزود: متاسفانه کالاهاي بيکيفيت آرايشي با پوشش برندهاي مطرح جهاني در کارگاههايي در کشورهاي هند و پاکستان ساخته شده و به کشور قاچاق ميشود.
وي فرهنگسازي در زمينه خريد و مصرف مواد آرايشي و بهداشتي استاندارد و باکيفيت را از ضروريات اين بخش دانست و گفت: مردم قبل از خريد هر گونه کالا ابتدا به تاييد وزارت بهداشت که بر روي محصولات استاندارد مندرج شده است، توجه کرده و سپس به خريد آن مبادرت ورزند.
وحدتي گفت: توزيع لوازم آرايشي در کشور به دو صورت انجام ميشود، دسته اول توسط واردکنندگان و دسته دوم توسط شرکتهاي پخش مجاز که معمولا دارو را نيز توزيع ميکنند.
وي ادامه داد: در مورد فعاليت دسته دوم معمولا مشکلي وجود ندارد اما در دسته اول اجناس معمولا به صورت قاچاق وارده شده و توسط پيکهاي موتوري در شهر توزيع ميشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد در مورد کارگاههاي توليد مواد آرايشي و بهداشتي غيرمجاز در استان افزود: تعداد اين مراکز بسيار کم بوده و طي ماههاي گذشته با يک کارگاه که مبادرت به ساخت و توزيع کپسولهاي ترک اعتياد گياهي در سطح شهر ميکرد، برخورد شده است.
اسلامي، نماينده اداره کل تعزيرات حکومتي خراسان رضوي نيز در اين جلسه گفت: بهترين شيوه مبارزه با قاچاق در زمينههاي مختلف، اطلاعرساني و ارتقاي آگاهي مردم از مضرات استفاده از اين اجناس است.
وي ادامه داد: بيشترين قاچاق لوازم آرايشي به مقصد استان از طريق مناطق آزاد و کالاهاي حمل شده مسافران از خارج کشور، است.
اسلامي افزود: 3 شعبه در مشهد و 6 شعبه در شهرستانها به منظور رسيدگي به پروندههاي قاچاق استان راهاندازي شده است که تاکنون 69 پرونده توسط اين مراکز تشکيل و مورد رسيدگي قرار گرفته است.
وي جريمه اين افراد را پرداخت وجوه نقدي به عنوان جريمه، نصب پرده تخلف در محل کسب و ضبط کالا و اموال دانست.
***
دبير هياتهاي رسيدگي به تخلفات صنفي سازمان بازرگاني خراسان رضوي:
75 درصد لوازم آرايشي موجود در بازار از برندهاي معمولي تقلبي است
دبير هياتهاي رسيدگي به تخلفات صنفي سازمان بازرگاني خراسان رضوي گفت: آمار کشفيات اين اداره در 9 ماهه ابتدايي امسال نسبت به سال گذشته 500 درصد افزايش داشته است.
به گزارش ايسنا، مهدي مقدسي همچنين در جلسه اجراي دستورالعمل پيشگيري و مبارزه با محصولات آرايشي و بهداشتي تقلبي و قاچاق در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي، ادامه داد: ارزش ريالي اين اقلام در حدود يک ميليارد و 600 ميليون ريال برآورد شده است.
وي خاطرنشان کرد: 95 درصد لوازم آرايشي موجود در بازار از برندهاي معمولي و روبه پايين بوده که 75 درصد آنها بيکيفيت و تقلبي هستند.
وي دليل عمده استفاده از لوازم آرايشي در کشور را جمعيت جوان کشور، معضلات فرهنگي و حس زيبايي دانست و خواستار فرهنگسازي در اين زمينه شد.
***
کشف و انهدام 3 باند قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي در خراسان رضوي؛
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خبر داد:
کاهش 74 درصدي قاچاق لوازم آرايشي
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالاو ارز استان خراسان رضوي گفت: قاچاق لوازم آرايشي به استان، نسبت به مدت مشابه سال قبل 74 درصد کاهش يافته است.
به گزارش ايسنا، پرويز فروزانفر نيز در جلسه اجراي دستورالعمل پيشگيري و مبارزه با محصولات آرايشي و بهداشتي تقلبي و قاچاق، در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي، افزود: افراد سودجو به منظور کسب سود اقتصادي بالا مبادرت به قاچاق کالا به داخل کشور ميکنند که سبب ضربه به اقتصاد و افزايش فساد و بيکاري در کشور ميشود.
وي ادامه داد: کالاهايي که استفاده آنها در کشور ممنوع است، بيشتر مورد توجه قاچاقچيان قرار دارد که از آن جمله ميتوان به مشروبات الکلي، سيگار و گيرندههاي ماهواره اشاره کرد.
فروزانفر در ادامه به موضوع قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي به کشور اشاره کرد و ادامه داد: 15ميليون مصرف کننده لوازم آرايشي در خاورميانه وجود دارد که سهم ايران از اين تعداد 14 ميليون نفر پيشبيني ميشود.
وي افزود: طبق بررسيهاي انجام شده سرانه مصرف لوازم آرايشي هر بانوي ايراني در سال حدود 150 دلار است.
وي ادامه داد: سالانه حدود 2 ميليارد دلار لوازم آرايشي به داخل کشور قاچاق ميشود که 90 درصد آنها تقلبي و غيربهداشتي و داراي برندهاي مطرح جهاني هستند.
وي گفت: اکثر لوازم آرايشي قاچاق از کشورهاي ترکيه، چين و کره به کشور ما قاچاق ميشوند که از نظر کيفيت در حد بسيار پايين و غيرقابل مصرف هستند.
وي به همشهريان توصيه کرد از خريد لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق به شدت پرهيز کرده و در صورت مشاهده فروش اين لوازم توسط فروشندگان در سطح شهر مراتب را به مراجع ذيصلاح گزارش دهند.
***
کشف و انهدام 3 باند قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي به استان
محمد حسين اميري، رييس پليس مبارزه با قاچاق کالاو ارز استان هم در اين جلسه گفت: قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي در هشت ماهه نخست امسال، نسبت به سال گذشته 74 درصد کاهش داشته که نشان دهنده فعاليت گسترده پليس در اين زمينه است.
وي از کشف و انهدام 3 باند قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي در استان خبر داد و گفت: طي اين مدت شهرستان مشهد با 154 هزار و 143 قلم کالاي قاچاق در رتبه اول استان بوده و بعد از مشهد، سبزوار با 49 هزار، تربت جام با 42 هزار و 240 و نيشابور با 2965 قلم کالاي کشف شده در رتبههاي بعدي قرار دارند.
وي گفت: سياست ما در اين بخش شناسايي عوامل اصلي توزيع و قاچاق لوازم آرايشي به داخل استان است و برخورد با خرده فروشيها در دستور کار ما نيست.
اميري با بيان اينکه مردم با مشاهده عرضه لوازم آرايشي قاچاق در فروشگاهها مراتب را به پليس مبارزه با قاچاق اطلاع دهند، ادامه داد: همکاران ما اين گزارشات را دريافت کرده و از اين طريق مبادرت به شناسايي باندهاي توزيع اين لوازم در استان ميکنند.
تاريخ درج خبر: 1389/10/07