0

مبحث 115 طرح صالحین: «دوستی؛ مهارت‌ها و ظرایف»

 
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

مبحث 115 طرح صالحین: «دوستی؛ مهارت‌ها و ظرایف»
شنبه 26 دی 1394  12:57 AM

به نام خدا

مبحث 115 طرح صالحین: «دوستی؛ مهارت‌ها و ظرایف»

مبحث 115 طرح صالحین: «دوستی؛ مهارت‌ها و ظرایف»

دوستی و دوستان، تحمل‌پذیریِ آدمی را در برخورد با سختی‌های زندگی بالا می‌برند. روابط دوستانه باعث می‌شود تا انسان احساس کند که به گروهی تعلق دارد و چنین عضویتی امتیازهای خاصی دارد: از جمله، اتحاد آمیخته با اعتماد؛ یعنی پیوندی که در صورت لزوم و در هنگام بروز مشکل، می‌توان بدان تکیه کرد.

همچنین، دوستی موجب ثبات هیجانی انسان می‌شود و به او کمک می‌کند که موقعیتش را در برابر دیگران درک کند؛ یعنی عکس‌العمل و برخورد دوستان در مقابل گفتار، رفتار و عواطف آدمی، به شناخت حقیقی او از خود و تشخیص درست و نادرست و بالأخره به تعدیل و تصحیح شخصیتی منجر می‌شود و در نهایت، تحکیم و توسعه‌ی توانایی‌های فرد را برای مقابله با مشکلات و حوادث دنیا موجب می‌شود.

کارکرد دیگر دوستی، تبادل اطلاعات و توانمندی‌ها با یکدیگر و سهیم شدن در تجربه‌ی دیگران است. نیز، دوستی فرصتی است برای افراد تا به دیگران یاری رسانند و نقش مثبت و سازنده‌ی خویش را در توسعه‌ی اجتماعی فرزانگان، ادا کنند. انسان با این عمل، هم خودش احساس عزت نفس می‌کند و هم در فرآیند رشد شخصیتی دیگران، مداخله‌ی شایسته می‌کند. دوستی، یعنی دوستیِ خردمندانه، فرد را به جمعیت تبدیل می‌کند و حرکت می‌آفریند و نقش اصلاح‌گرایانه و کمال‌بخش ایفا می‌کند.

با این نگاه است که دوستی و مهربانی فرد مؤمن با مؤمنی دیگر را از برترین شاخه‌های ایمان شمرده‌اند و حضرت ابراهیم(ع) نیز به مقام دوستی با خداوند کریم نائل می‌شود. کسی که از این فرهنگِ عملی بی‌بهره باشد، از بسیاری قابلیت‌ها و شایستگی‌ها محروم شده و فردی تنها و بی‌کفایت می‌شود؛ به‌گونه‌ای که پیامبر خدا(ص) درباره‌اش فرموده‌اند: «مؤمن، رفیق و همراه است و افراد با او انس می‌گیرند. کسی که با مردم انس نمی‌گیرد (در حلقه‌ی دوستان وارد نمی‌شود) و مردم با او انس نمی‌گیرند، سودی نیست.»

رسول خدا(ص)، رهبر بزرگ اسلام، دوستی را برکتی الهی می‌دانند و می‌فرمایند: «اگر خداوند خیر را کسی بخواهد، دوست شایسته‌ای روزیِ او می‌کند تا که هر گاه فراموش کند، او را یادآوری و اگر به خاطر داشته باشد، وی را یاری کند.»

 

با مقدمه‌ای که از پیش‌ِ رو گذشت، در این هفته قصد داریم پیرامون موضوع "دوستی و رفاقت" به بحث و گفتگو بپردازیم. می‌دانیم که دوستی اقسام مختلفی دارد، مانند دوستی با خدا، دوستی با خویشتن، دوستی با کتاب، دوستی با افرادی که در برخوردهای گوناگون مثلاً در مدرسه و دانشگاه و غیره پدید می‌‌آید و غیره.

حال شما دوستان عزیز ضمن در نظر گرفتن مطالب فوق، می‌توانید مطالب تکمیلی خود را ضمن رعایت تذکّرات، در این تاپیک مطرح نموده و همچنین در صورت تمایل می‌توانید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

1- دوستان خود را چگونه بیازماییم؟

2- نسبت به خطاهای دوستان خود چگونه برخورد نماییم؟

3- مراتب دوستی از نظر شما چیست؟ و به چه کسی دوست صمیمی می‌گویند(تحت چه شرایطی)؟

4- ...

 

از همکاری و هم‌یاری شما عزیزان کمال تشکر را داریم.

در پناه حق

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

تشکرات از این پست
ehsan007060 Sajjadalizadehs nargesza 496769 shirdel2 fsmuosavi siryahya rashon mamadbayat
دسترسی سریع به انجمن ها