نحوه درست کردن سبزه عدس
سه شنبه 22 دی 1394 5:37 PM
عیدنوروز یکی از جشن های قدیمی و کهن ما ایرانیان می باشد ، مراسمی که از سالیان دور و نسل های پیشین به ما منتقل شده است و هر ساله با پایان سال شمسی سال جدید را جشن میگیریم و با خوشحالی و انرژی بسیار بالا سال جدید را آغاز می کنیم . همیشه در این نوع جشن ها نماد و سنبلی وجود دارد که همه آن را دوست دارند انجام بدهند ، یکی از این نمادها سفره هفت سین و یکی از سین های مهم این سفره سبزه است . بیشتر خانواده های ایرانی دوست دارند سبزه عید را خودشان بکارند اما شاید این کار را به صورت دقیق یاد نداشته باشند. ما به شما در این قسمت از سایت دانش آکاایران نحوه درست کردن سبزه عدس را آموزش می دهیم با ما همراه باشید.
سبزه عدس,عید,عید نوروز,درست کردن سبزه,درست کردن سبزه عید,آموزش نحوه درست کردن سبزه عدس,نحوه درست کردن سبزه عدس,نگهداری از سبزه عید,بهترین روش برای درست کردن سبزه,روئیدن سبزه عدس
سبزه عید
تاریخچه ی کاشتن سبزه:
کاشتن سبزه عید به صورت نمادین و شگون، از روزگاران کهن، در همه خانه ها و در بین همهً خانواده ها مرسوم است. آخین ماه سال یعنی اسفند زمان کاشتن سبزه عید می باشد.
در ایران کهن بـیست و پنج روز پیش از نوروز در میدان شهر دوازده ستون از خشت خام بر پا می شد، بر ستونی گندم، برستونی جو و به ترتیب، برنج، باقلا، کاجیله ، ارزن، ذرت، لوبـیا، نخود، کنجد، عدس و ماش میکاشتـند و در ششمین روز فروردین، با سرود و ترنم و شادی، این سبزه ها را می کندند و برای فرخندگی به هر سو می پراکندند .
امروز، در همهً خانه ها رسم است که ده روز یا دو هفته پیش از نوروز، در ظرف های کوچک و بزرگ، کاسه، بشقاب و کوزه ، دانه هایی چون گندم، عدس، ماش و … می کارند و موقع سال تحویل آن را به نشانه طراوت و سرسبزی و سر زندگی بر سر سفرههفت سین می گذارند.
در برخی از شهرهای آذربایجان، سومین چهارشنبه به خیس کردن و کاشتن گندم و عدس برای سبزه های نوروزی اختصاص دارد. این سبزه ها را در خانواده ها تا روز سیزده نگه داشته، و در این روز زمانی که برای ” سیزده بدر ” از خانه بـیرون می روند، در آب روان می اندازند.
با نزدیک شدن به ایام عید نوروز و شروع سال جدید بسیاری از خانواده ها خود به سبز کردن سبزه برای سفره هفت سین خود اقدام میکنند.
به خاطر داشته باشید که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمیشوند.
سبزه عدس
سبز کردن عدس
به نقل از آکاایران :حدوداً ۱۵-۱۸ روز قبل از عید داخل کاسه مقداری عدس ریخته و با آب پر میکنیم و میگذاریم چند روز در دمای اتاق بماند. عدس معمولا آب را به خود جذب میکند. گاهی کنترل میکنیم و اگر آب عدس کشیده شده بود باز هم به آن آب اضافه می کنیم و میگذارم تا عدس ها جوانه بزنند( گندم یا عدس داخل آب جوانه نمیزند.
فقط باید کاملا خیس بخورند. وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل کنیم شروع به جوانه زدن میکنند.) بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنیم چون ترشیده و کف میکند.
پس از اینکه عدس ها جوانه زدند آن را به ظرف اصلی منتقل کنید ، پس از اینکه عدس ها کمی سبز شدند میتوانید دستمال را از روی ان بردارید ، سبزه را همچنان ابیاری کنید ( ابکشی و اسپری کردن اب ).
سبزه را در جایی قرار دهید که از نور مناسبی برخوردار است ، در این مدت نیز هر روز ظرف را نسبت به گل ، گیاهان آپارتمانی،باغبانی،پرورش گیاهان - نور اتاق بچرخانید تا سبزه ها یکدست رشد کنند.
نکته ها : اب عدس ها را هر روز تعویض کنید تا عدس ها خراب و پوسیده نشوند ، هیچوقت عدس ها را به صورت لایه نازک در ظرف نریزید بلکه مقدار زیادی در ظرف بگذارید.
سبزه عید
سبزه بر روی کوزه
برای سبزه که روی کوزه کاشته می شود روی کوزه پارچه نخی می کشیم کوزه بدون لعاب باشد (سفالی) داخل کوزه راپر اب می کنیم و شاهی یا خاکشیر را که یک 1شب خیس کرده ایم روی پارچه یا جوراب میکشیم اضا فه جوراب را داخل کوزه قرار می دهیم ومرتب رو ان را اسپری می کنیم تا سبز شوند.
میوه کاج را داخل آب انداخته تا پولک های آن از هم باز شود بعد بین پولک ها گندم جوانه زده می گذاریم سبز شود (منظورم از پولک یا همانها که مثل گلبرگ می ماند)
روش خوشه گندم که ساقه بلند دارد را خیس کرده داخل کوزه یا ظرف گودی قرار می دهیم تا سبز شود این مدل مثل یک دسته گل می شود.
نکاتی برای تهیه سبزه عید
استفاده از ظروف سفالی و چینی نسبت به ظروف پلاستیکی نتیجه بهتری خواهد داشت.
هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود.
آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.