نُفته ،نان شکم پر بیرجندی
دوشنبه 21 دی 1394 9:28 AM
در این دستور با یک نوع غذا یا نان شکم پر بیرجندی به نام نُفته آشنا می شوید که در گذشته این نان را در تنور می پختند. در ادامه مطلب با طرز تهیه نفته آشنا می شوید.
خمیر آماده شده کماچ ( درست شده با 1 کیلوگرم آرد )
مواد میانی نان
سیب زمینی پخته و خرد شده: 3 پیمانه
عدس پخته: 3 پیمانه
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیر: 5 تا 6 حبه
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
دارچین: 4/1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مرحله 1 - خمیر کماچ را طبق دستور آن تا مرحله ای که حجم آن دو برابر شده است، درست کرده و در صورتی که بخواهید خمیری ترد تر داشته باشید، می توانید به مواد خمیر 1 عدد تخم مرغ، 1 و 2/1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر نیز اضافه کنید.
مرحله 2 - برای درست کردن مواد میانی: ابتدا پیاز را خرد کرده، در کمی روغن یا کره تفت داده، سپس سیر خرد شده را افزوده و بعد از کمی تفت دادن سیب زمینی و عدس را بهمراه ادویه جات اضافه کرده، بعد از اینکه مواد با یکدیگر مخلوط شدند، از روی حرارت بردارید.
مرحله 3 - خمیر آماده شده را به قطر 1 سانتیمتر باز کرده و گرد قالب بزنید. از مواد میانی داخل آن گذاشته و خمیر را بصورت نیم دایره بسته و لبه های آنرا بهم وصل کنید.
مرحله 4 - در صورت تمایل از مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران روی خمیر مالیده و در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه یا بیشتر تا زمانیکه خمیر پخته شود قرار دهید. بعد از آن در ظرف دلخواه چیده و همراه با سس دلخواه سرو کنید.