کم خونی در کودکان
دوشنبه 14 دی 1394 8:17 AM
خراسان : کم خونی در کودکان مشکل شایعی است اما در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود، عوارض جدی دارد و حتی میتواند کشنده باشد. مشکل کم خونی می تواند روی رشد و تکامل کودک تأثیر بگذارد.کمبود مواد مغذی تنها علت کم خونی نیست بلکه به گفته متخصصان وبه نقل از سایت هلث نیوز خون ریزی ،ژنتیک ،فقرآهن و...نیز در این امر دخیل است . کودکان که در مرحله رشد هستند و برای افزایش سطح گلبول های قرمز به جذب آهن بیشتری نیاز دارند به کم خونی در طول دوره رشد، بیشتر مستعد هستند. بعضی از علایم کم خونی در اطفال شکنندگی ناخن ها ، از دست دادن اشتها، خستگی و بدخلقی است. کودک بین 9 تا 24 ماه می تواند بسیار مستعد به کم خونی باشد. اگر این مشکل در مرحله اولیه تشخیص داده شود ، آسان تر قابل درمان است و می توان سایر اختلالات را نیز کاهش داد. از طرق مختلف می توان کم خونی را در کودکان درمان کرد.
افزایش مقدار آهن
شیر مادر غنی از آهن است در نتیجه خطر بروز کم خونی را کاهش می دهد. غذاهای غنی از آهن مانند غلات غنی سازی شده، زرده تخم مرغ، پاستا،گوشت طیور و گیاهان بنشنی نیز به برنامه غذای کودک غذاخور افزوده شود.
میوه های غنی از ویتامینC
به کودک میوه و سبزی های غنی از ویتامین C از جمله کیوی، آووکادو، اسفناج، انبه، پرتقال و سبزی های سبز درختی بدهید. ویتامین C در جذب آهن به بدن کمک می کند.
انار
این میوه منبع غنی از مواد معدنی و حاوی ویتامین C است که در جذب آهن به بدن کمک می کند. مصرف این میوه یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان کم خونی است.
شکر زرد
این بهترین ماده غذایی است که می توان به کودک دچار کم خونی داد زیرا منبع عالی آهن است. در صورت مصرف منظم باعث بهبود میزان گلبول های قرمز و کاهش خطر کم خونی در کودکان می شود.
چغندر
این ماده غذایی باعث پاکسازی بدن می شود، اکسیژن رسانی میکند و میزان جذب آهن را در بدن افزایش می دهد.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست