0

مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»
چهارشنبه 2 دی 1394  9:05 PM

بنام خدا

آیات و احادیث در مورد ازدواج

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند:«مَنْ أَحَبَ أَنْ یَلْقَی اللَّهَ طَاهِراً مُطَهَّراً فَلْیَتَعَفَّفْ بِزَوْجَةٍ».، هر کس می‌خواهد خدا را در حال پاکیزگی و طهارت ملاقات کند، به وسیله ازدواج عفت پیشه سازد»[1]

همچنین آن حضرت در بیانی دیگر فرمودند: «هر کس در آغاز جوانی ازدواج کند، شیطانی که مأمور او است، فریاد می‌زند: ای وای، او دو سوم دینش را از دسترس من حفظ کرد و یک سوم دیگر را هم می‌تواند با تقوا حفظ کند»[2]

آنچه که از احادیث بیان شده استفاده می‌شود، اسلام به تعجیل ازدواج تاکید دارد؛ چنانچه اما رضا علیه‌السلام درباره زود ازدواج کردن دختران می‌فرماید: «روزی جبرئیل بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نازل شد و گفت: پروردگار بر تو سلام می‌رساند و می‌فرماید: دختران به منزله میوه درخت هستند. میوه هنگامی که رسید، چاره‌ای جز چیدن ندارد،  وگرنه آفتاب آن را فاسد و یا دگرگون می‌کند. دختران نیز هنگامی که به بلوغ رسیدند، چاره‌ای جز ازدواج ندارند، و گرنه از فساد ایمن نیستند» [3]

از این حدیث به خوبی استفاده می شود که تأخیر ازدواج از سنین جوانی، موجب بروز مشکلات روانی و عاطفی و فردی و اجتماعی می‌شود.

قال رسول اللَّه صلّى اللّه علیه و آله: من أحبّ أن یكون على فطرتى فلیستنّ بسنّتى وإنّ من سنّتى النكاح؛ رسول خدا صلی الله علیه و اله فرمود: هر کس آیین مرا دوست دارد باید به سنت من رفتار کند و ازدواج از سنت من است. [4]

پی‌نوشت‌ها:

[1] دعائم الإسلام، ج‏2، ص: 189كتاب النكاح‏فصل ذكر الرغائب فی النكاح‏

[2] وسائل الشیعه ج20ص18

[3] بحارالانوار ج16ص 223 

[4] جامع أحادیث شیعه؛ ج25؛ ص78

تشکرات از این پست
salma57 ravabet_rasekhoon hossein201273 adam55 omiddeymi1368 ehsan007060
دسترسی سریع به انجمن ها