نان خرمایی آماده کنیم
پنج شنبه 26 آذر 1394 8:50 AM
آرد: 800 گرم ، خرمای چرخ شده: 400 گرم، شیر: یک لیوان ، تخم مرغ: 4 عدد، دارچین: یک قاشق مربا خوری ، کنجد: به میزان لازم ، زرده تخم مرغ: یک عدد ، شکر: یک پیمانه ، روغن مایع: یک لیوان ، پودر خمیر مایه: 2 قاشق غذا خوری ، آب ولرم: یک پیمانه
ابتدا پودر خمیر مایه را با آب گرم و یک قاشق شکر مخلوط کنید و در جای گرم بگذارید تا پف کرده و حجم آن دو برابر شود.
تخم مرغ ها را در یک ظرف گود بشکنید و با شیر و روغن و بقیه شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شده و صاف و یک دست شود.
مایه خمیر عمل آمده را به مواد بیفزایید. آرد را الک و کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد.
خمیر را در ظرف درداری بگذارید و یک ساعت به آن استراحت دهید. خرما را هم چرخ کنید. برای طعم و عطر آن می توانید از دارچین یا پودر هل استفاده کنید.
فر را از قبل گرم کرده و سینی فر را چرب کنید. خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید. روی سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر ها را باز کنید و از خرما داخل خمیر بگذارید و آن را لوله کنید. طوری که مواد خرما کاملا لا به لای خمیر باشد.
به همین ترتیب دو قسمت دیگر را هم آماده کنید. دست خود را کمی مرطوب کنید و بالای خمیر ها را به هم بچسبانید.
به صورت گیس بافت آنها را به هم بافته و در سینی فر قرار دهید با فاصله بچینید. روی آنها را با برس زرده تخم مرغ بمالید و کنجد بپاشید و به مدت 20 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا کمی روی نان ها طلایی شود.