پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»
شنبه 21 آذر 1394 11:13 PM
نظافت و پاکیزگی محیط زندگی
نظافت و پاکیزگی محیط زندگی، بستری را فراهم میکند که محیط از هرگونه گرد و غبار، آلودگی و عفونت زدوده شده و سلامت آدمی تامین شود.
تمیز کردن اساسی همه چیز و دور ریختن خرت و پرتهای اضافه خانه، اگر باعث احساس بهتری در آدم شود، بسیار پسندیده است، ولی خدا نیاورد آن روزی را که این کار به قیمت از دست رفتن سلامت آدمی تمام شود. توصیههای زیر برای شما که کارهای مختلف منزل را انجام میدهید و با هزار جور مواد شوینده شیمیایی سروکار دارید بهطور قطع میتواند مفید باشد.
تأثیر کار خانه بر سلامت روان
نظافت و نظم دادن به وسایل خانه، ایجاد تنوع در دکوراسیون، تأثیر مثبتی بر روحیه افراد دارد و زندگی را از یکنواختی خارج میکند. حتی تنوع و تمیزی محیط اطراف خانه هم در پیشگیری از خمودگی و افسردگی بسیار تاثیرگذار است. امروزه ثابت شده افرادی که روزانه ۲۰ دقیقه به نظافت خانه میپردازند کمتر از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند.
اگر هنگام تمیز کردن خانه و شستشو وقت زیادی صرف میکنید و در آخر هم هنوز فکر میکنید خوب تمیز نشدهاند، باید بدانید که علایمی از وسواس در وجود شما نهفته است و باید به فکر درمان باشید. مهمترین توصیه به خانمهایی که دچار این حس هستند، این است که هر چه سریعتر به یک روانشناس مراجعه کنند و بدانند که با شستشوی بیشتر و کارهای نظافتی طاقتفرسا چیزی جز خستگی و کمردرد را تجربه نخواهند کرد. از این جهت به وسواسیها توصیه میکنیم حدالمقدور کارهای منزل را به سایر اعضای خانواده تفویض و یا از نیروهای خدماتی استفاده کنند.
فشار کار را تقسیم کنید
هدف از تمیز کردن منزل جز آسایش و سلامتی نیست، اما اگر همین امر، باعث به خطر افتادن سلامتی شود، باید تجدید نظر اساسی در روش آن، صورت گیرد. عدم مدیریت صحیح فرآیند کار خانه فشار زیادی را به خانمها متحمل میکند که با تقسیم کارها در بلندمدت و همکاری موثر بین اعضای خانواده این فشار بین افراد مختلف و در بازه زمانی طولانیتر تقسیم شده و کار را سادهتر میکند. مثلا میتوانید یک روز را به نظافت دیوارها و پنجرهها، روزهای بعد را به شستن پردهها و به این ترتیب روزهای بعد را به یک نوع کار اختصاص داد. مهم این است که زمان به خوبی مدیریت شده و تقسیم کار صورت گیرد تا فشار از دوش یک نفر در خانه برداشته شود.