پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394 9:06 PM
ییرتیخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه تحت اللفظی ییرتیخلی میشه : پاره دار که تو فارسی جالب نیست !
میدونید که تو فصل سرما کلم واقعا غذای مفیدیه
آذری ها هم مثل روسا و شمال اروپا با کلم غذاهای متعددی میپزند.
مواد لازم:
کلم سفید خرد شده 1 کیلو گرم
لوبیا چیتی پخته 1 لیوان
نعنا خرد شده 1 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری
بلغور گندم نصف لیوان
برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) نصف لیوان
رب دو ق سوپخوری
آب قلم دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)
پودرفلفل قرمز1ق چایخوری
زرد چوبه 1 ق چایخوری
آب غوره 1 لیوان
فلفل درسته به مقدار تمایل
روغن 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت بدید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشونید ، حالا برنج رو اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که 1 بند انگشت روی مواد رو بگیره اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم بشه بعد لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنیدو نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفته
تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره
این غذا نه زیاد ترش و نه زیاد شیرینه (کلم بعد پخته شدن طعم شبیه به شیرین داره )
ترشی ملس اونو لذیذ میکنه
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...