0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394  8:00 PM

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴۰۰ گرم
بلغور گندم ۱۵۰ گرم
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
لپه ۵۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی ۵۰ گرم
عدس ۷۵ گرم
گوشت قیمه ای گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و زعفران و روغن یا کره به میزان لازم

طرز تهیه
حبوبات ها رو برای حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس کنید و بعد جداگانه بپزید و آبکش کنید.
بلغور گندم رو هم از قبل خیس کنید و با کمی زردچوبه و مقدار دارچینی که گفته شده, بپزید و بعد آبکش کنید.
پیاز رو خرد کنید و کمی روغن اضافه کنید و با گوشت تفت بدید. وقتی گوشت سرخ شد, زردچوبه و ادویه و فلفل بزنید و روی اون آب بریزید و بذارید تا خوب بپزه و وقتی گوشت پخت, نمک گوشت رو هم اندازه کنید.
برنج رو که از قبل خیس کردید رو به روش آبکش یا کته آماده کنید. فقط ۲ تا ۳ دقیقه آخر پخت برنج, رشته پلویی خرد شده رو اضافه کنید و نمک هم بریزید و در اواخر هم بلغور رو اضافه کنید و مخلوط کنید و آبکش کنید یا اینکه در حالت کته, باید تو این مرحله دیگه آب اضافی برنج کشیده شده باشه.
اگر برنج رو به حالت کته درست میکنید که تمام حبوبات رو هم در اواخر تموم شدن آب برنج به قابلمه اضافه کنید و مخلوط کنید و یادتون باشه که حتما روغن هم اضافه کنید تا رشته پلویی به برنج نچسبه! اگر هم در حالت آبکش هست که در آبکش با هم مخلوط کنید.
کف قابلمه ته دیگ مورد نظر رو بذارید و پلو رو لایه لایه با گوشت های پخته توی قابلمه بریزید و کمی کره رو آب کنید و روی پلو بدید و اجازه بدید تا پلو دم بیاد و بعد با زعفران روی پلو رو تزیین کنید و میل کنید.

***نکات
*اصلیت این غذا بیرجندی است!
*بیرجندی ها گندم رو با آب میپزند, بعد آسیاب میکنند تا بلغور بشه. این بلغور رو ساوَری میگن!
*ساو به معنی “خرده ریزه” یا ” ریزه ریزه” است که اون رو از کلمه ساوَری از ترکی مغولی به معنی “باج” که به عنوان هدیه و پیشکش یا به ازاء خدمت از مردم هست, گرفته اند.

ساوری پلو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها