پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394 11:29 AM
اوماچ آش بومی شهر کرمان است.
مواد لازم:
چغندر نیم کیلو
عدس دو لیوان
پیاز دو عدد
آرد گندم نیم کیلو
سیاهدانه، میتخم، کسرک و زیره یک قاشق سوپخوری
نعناع داغ، تلف (قرهقروت) یا سرکه به عنوان چاشنی
سبزی شامل اسفناج، جعفری و گشنیز
نمک و زردچوبه به مقدار دلخواه
نعناع داغ برای تزیین.
طرز تهیه:
چغندر را با رندهی درشت رنده کرده و همراه با عدس و سه لیتر آب در قابلمه ریخته و میپزیم. پس از پخته شدن عدس و چغندر (که میتوانید قید اوماچو را بزنید و آن را خالی خالی بخورید)، سبزی و نمک را به آن اضافه میکنیم. بعد از اینکه سبزی هم پخت سیاهدانه، کسرک، میتخم و زیره را به آن میافزاییم. آنگاه آرد را با یک کاسه آب مخلوط کرده و پس از عبور دادن از «الک» کمکم به مخلوط سبزیجات و سایر مخلفات اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا خوب رقیق شود. باید دقت داشته باشید که آش باید رقیق باشد. یعنی به قول کرمانیها «تیل» نباشد. پس باید مخلوط آب و آردمان حسابی رقیق باشد. بعد از اینکه این کارها را انجام دادید یک عدد پیاز برداشته و با زردچوبه و فلفل تفت داده و در اوماچ میریزیم. مدام باید اوماچ را به هم بزنیم تا مبادا سفت شود. پس از ۱۵ دقیقه اجاق را خاموش کرده و با نعناع داغ تزیین و نوش جان میکنیم.
طرز تهیه نعناع داغ:
یک سیر را ریز ریز کرده و با روغن، زردچوبه و نعناع خشک تفت میدهیم تا نعناع داغ درست شود.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...