0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394  11:21 AM

لنجو یا ماهی آب‌پز یکی از غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است. در سیستان دلیل وفور ماهی تنوع زیادی در تهیه ماهی وجود دارد. به این دلیل ماهی را به ۴ روش آماده می‌کنند. ماهی تنوری (ماهی کباب)، ماهی سرخ کردنی، لنجو با آب و لنجو با دوغ. در پست زیر لنجو توضیح داده شده است. به غذای لنجو، ماهی دیگی و ماهی دوغی نیز گفته می‌شود.

مواد لازم:

پیاز
روغن
دوغ
ماهی
زردچوبه، نمک و فلفل
آچار زابلی

طرز تهیه:

پیاز را سرخ می‌کنیم بعد نمک، فلفل، زردچوبه و آچار و دوغ را هم اضافه می‌کنیم. و هم می‌زنیم تا دوغ جوش بیاید اگر دوغ را هم نزنیم می‌بندد و خراب می‌شود. (به قول سیستانی‌ها پچ می‌شود). اما اگر بجای دوغ از آب استفاده می‌کنید دیگر نیازی به هم زدن آب نیست. بعد از جوش آمدن دوغ یا آب ماهی را اضافه می‌کنیم. ماهی که پخته شد آبگوشت را خالی می‌کنیم. آبگوشت ماهی آماده است.

برای آماده کردن ماهی دوباره قابلمه حاوی ماهی را روی اجاق می‌گذاریم روی ماهی با توجه به سلیقه زردچوبه، نمک و فلفل می‌ریزند و روی شعله ملایم می‌گذاریم تا آب مانده ته قابلمه نیز خشک شود. وقتی آب ماهی خشک شد ماهی نیز آماده خوردن می‌شود.

توجه داشته باشید که:

ماهی را نباید زیاد هم بزنید هم زدن زیاد ماهی باعث له شدن آن می‌شود.

لنجو

زیاد جوشاندن ماهی نیز باعث له شدن ماهی می‌شود.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها