پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394 11:20 AM
تجکی یکی از شیرینیهای شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان است. تجکی با سمنو یکسان نیست. وقتی دو چیز را یکی میدانیم اول از همه باید شباهتها و تفاوت هایشان را درک کنیم و بعد از آن که از همه لحاظ شبیه هم بود میتوانیم بگوئیم این دو یکی اند. حتی با این شباهتها هم نمیتوانیم هر نامی را جایگزین نام قبل کنیم. حال همین اتفاق در مورد تجگی و سمنو اتفاق افتاده. روش تهیه سمنو و تجگی به هیچ وجه شبیه هم نیستند و تنها شباهت شان در مواد اولیه شان است.
دستور شماره یک
در زیر روش تهیه تجگی را میآوریم.
مواد لازم:
روغن
آب
آرد تجگی*
روش تهیه:
در وهله اول خمیر تجگی را مانند خمیر نان با این تفاوت که هیچ ماده اضافی به آن نمی افزائیم آماده میکنیم.
روغن را در ظرفی ریخته و خمیر آماده شده را در روغنی که از قبل سرخ شده پهن میکنیم و میگذاریم یک طرف آن در روغن سرخ شود. هنگامی که یک طرف آن به رنگ طلایی در آمد خمیر را بر می گردانیم و میگذاریم سمت دیگر آن نیز به همین روش پخته شود.
در پایان ذکر چند نکته نیاز است:
۱: قدیم ترها ظرفی که تجگی در آن بود را زیر آتش میگذاشتند و روی ظرف زغال میریختند تا هر دو طرف تجگی با هم پخته شود.
۲: تجگی هنگامی که پخته شد مواد درون آن چسپندگی زیادی ندارند و برای این امروزه به آرد جوانه گندم کمی آرد گندم اضافه میکنند.
۳: طعم تجگی با قتلمه و چلبک و قلیفی فرق میکند.
دستور شماره دو
تجکی:(جوانه گندم)
موادلازم:
۱. گندم جوانه زده و آسیاب شده
۲. آردمعمولی
۳. روغن حیوانی
ابتدا مقداری پودر جوانه گندم و آرد معمولی را به صورت خمیر درآورده و باآن نان کماچ مپزیم و بعدآن راداخل روغن جوشانده شده وسرد شده خرد میکنیم و خوب هم میزنیم شیرینی آماده است.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...