پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394 11:17 AM
تهچین کشمش و لپه یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.
مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۸۰۰ گرم
کشمش پلویی یک دوم پیمانه
لپه یک دوم پیمانه
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
ماست چکیده ترش ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زعفران و نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج رو بشویید و خیس کنید، و بعد به روش کته یا آبکش اونو آماده کنید. لپه رو هم جداگانه بشویید و بپزید.
پیاز رو خلالی کنید و و به همراه سینه مرغ تفت بدید، وقتی مرغ تفت خورد، کمی زعفران، نمک و فلفل بزنید و کمی آب روی مرغ بریزید و اجازه بدید تا بپزه و بعد ریشریش کنید. کشمش رو هم کمی خیس کنید و بعد در روغن تفت بدید. در یک کاسه، تخم مرغها رو با چنگال بزنید تا باز بشن و بعد ماست چکیده و زعفران دم کرده و کمی روغن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مایه ته چین رو به برنجتون اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حالا در یک قابلمه مورد نظر، کمی برنج بریزید و صاف و فشرده کنید، حالا مرغهای ریشریش شده، یک لایه لپه و یک لایه کشمش بریزید و خوب صاف کنید و مابقی برنج رو بریزید و خوب فشرده و صاف کنید و اجازه بدید تا ته چین با حرارت خیلی کم برای مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم دم بیاد.
نکات کشمش رو در روغن داغ تفت ندید، چون خیلی زود میسوزه! حواستون باشه که کشمش به دیوارههای قابلمه نچسبه، چون میسوزه! ماست ته چین باید ترش باشه تا مخمرهای موجود در اون باعث بشن که برنج پوک تر و خوشمزه تر بشه! ماست خامهای و سون هم برای ته چین خوب هستند! وقتی بخار از قابلمه ته چین بلند شد، میتونید چند تکه کره روی اون بذارید تا ته چین خوش عطر بشه! میتونید به ته چین، کمی دارچین و پودر زیره سبز هم اضافه کنید. این مورد بستگی به سلیقه شما داره. حرارت ته چین هر چی ملایم تر باشه، ته چین بهتری خواهید داشت! من همیشه مرغ ریشریش شده رو توی مخلوطی از ماست چکیده، نمک و فلفل و زعفران برای حداقل ۱ ساعت میذارم بمونه، اینطوری مرغ خیلی خوش طعم تر میشه!
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...