پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 10:40 PM
ته چین گوشت یکی از غذاهای محلی استان مازندران است.
مواد لازم:
برنج ۸۰۰ گرم
گوشت قرمز ۴۰۰ گرم
سیب زمینی ۱۰۰ گرم
چغندر ۲۰۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
آلوخشک ۱۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
فلفل ۵ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱ – برنج را شسته بعد از کمی خیساندن، داخل آب از قبل جوش آمده ریخته تا به حد آبکشی برسد. اما برای اینکه برنج شل و شفته نشود کمی زودتر از حد معمول و به اصطلاح کال آبکشی میشود. ۲ – پیاز را خرد کرده سیب زمینی و چغندر را قطعه قطعه میکنند. ۳ – گوشت و دیگر مواد را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته میکنیم. ۴ – ته قابلمه را با کمی روغن چرب کرده مقداری از برنج را در ته آن میریزند. ۵ – گوشت خام را روی برنج گذاشته با مواد دیگر سطح گوشت را میپوشانند. ۶ – باقی برنج را روی گوشت و مواد داخل قابلمه میریزیم. ۷ – برنج را به مدت سه الی چهار ساعت روی حرارت ملایم میگذارند تا خوب دم بکشد و گوشت داخل آن بپزد. خواص ته چین گوشت: این غذا سرشار از مواد پروتئینی مورد نیاز بدن است. این خوراک به دلیل داشتن چغندر، پیاز و آلوی خشک بدن را در مقابل امراض عفونی مقاوم میسازد و در بهبود جراحات نقش مهمی دارد. ته چین اگر چه غذایی برای تمام فصول است اما به نوعی غذای نیمه رسمی عید، عید ماه ۲۶، شب یلدا و تیرماه سیزده شو میباشد. حضور ته چین مازندرانی در اعیاد مذهبی به ویژه نذریهای انفرادی ماه محرم هم دیده میشود.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...