پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 10:40 PM
آغوز مسما از غذاهای سنتی مازندران بوده که دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا به دلیل داشتن گوشت اردک و مواد معدنی و ویتامینها به دلیل داشتن گردو و رب انار است.
مواد لازم:
مرغابی، غاز یا بوقلمون ۱ عدد
مغز گردو ۱ کیلو
رب انار ترش یا رب آلوچه ۳ – ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد رنده شده
بادمجان ۳-۴ عدد
سبزیجات معطر (چوچاق، نعنا، گشنیز، یا گلپر) از هرکدام ۲-۳ ساقه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
مغز گردوها را پس از شکستن کاملا میسائیم (به کمک چرخ گوشت یا دستگاه ۳-۲-۱) پیاز رنده شده را در ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت دهید و گردوها را نیز اضافه کنید و یک تفت دهید در صورت استفاده از مرغابی یا غاز یا … از همین ابتداء کار به گردوها اضافه کنید به همراه ۴-۳ لیوان آب سرد و با حرارت کم ۵-۶ ساعت بپزید تا کاملاجابیفتد. رب انار یا آلوچه را با کمی آب سرد مخلوط کرده و پس از حل شدن به فسنجان اضافه کنید و در اواخر پخت سبزیجات معطرریز شده یا گلپر را اضافه کنید به همراه بادمجانهای سرخ شده و از حرارت بردارید و با کته میل نمائید. در صورت تمایل میتوانید یک میخ آهنی بزرگ را ابتدا روی حرارت قرار دهید و پس از سرخ شدن به مخلوط آلوچه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا ۲-۱ جوش بزند و به فسنجان اضافه کنید ۰ این عمل در گذشته برای تیره شدن خورشت و تامین آهن غذا بکار میرفت.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...