پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 10:25 PM
زو با کره
مواد لازم :
ـ زو
ـ کره حیوانی
– نمک
طرز تهیه :
زو و کره از خوراکی هایی که بعنوان مکمل غذا و بورانی است که در کرمانشاه علاقه مندان زیادی دارد . و معمولا زو را در فویل میپیچند و زیر خاکستر یا آتش گذاشته و کره اضافه کرده و با گوشت کوب له میکنند وبعد میل می کنند .
هر چه نسبت ساقه به برگ ، بیشتر وسفید تر داشته باشد بهتر است معمولاً برگهای زو مزه ئ تلخ تری دارند .این گیاه که در استان کرمانشاه و مخصوص منطقه دالاهو است از ارزش غذایی فراوانی بر خوردار است وبیشتر افراد معتقدند که برای درد های مفصلی و استخوانی بسیار موثر است .البته صحت آن را بایستی از دوستان گیاه شناس پرسید اسم علمی این گیاه را نمی دانم دوستانی که قبلاً در رابطه با ترشی زو برایم نظرگذاشته بودند .این گیاه را با نام کما و بیلهر به من معرفی کرده بودند .
برای تهیه این غذا ابتدا زو را پاک کرده و انتهای ساقه و سر برگها را گرفته و خوب شسته سپس نصف لیوان آب اضافه کرده و در ظرفی می چینیم و با فویل درب ظرف را میپوشانیم و در فر به مدت نیم ساعت میپزیم و یا در قابلمه و روی گاز اقدام به پختن این غذا میکنیم .بعضی به صورت ایستاده این گیاه را کنار هم می چینند و یا با مقدار آب بیشتری این گیاه را میپزند و آب اضافی را دور میریزند تا تلخیش کمتر شود و عقیده دارند که تلخی آن از انتهای ساقه در حین پختن خارج شود اما من با همان تلخی این گیاه را می پسندم و فکر میکنم شاید ارزش غذایی بیشتری داشته باشد و ممکن است که به همراه آب اضافی که دور ریخته میشود مقداری از ارزش غذایی آن نیز حذف شود . در این تصویر زو و کره نکوبیده است و به راحتی با چنگال قابل خوردن است .
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...