پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 10:25 PM
در شهرستان آزادشهر همانند سایر مناطق ایران طبخ غذاهای سنتی رواج دارد که برخی از آنها مانند ماش پلو و تاس کباب آب پز از غذاهای محلی و مرسوم این منطقه میباشند.
طرز تهیه تاس کباب
مواد لازم:
سیب زمینی سایز متوسط: چهار عدد
پیاز: چهار عدد (سه عدد برای داخل تاس کباب، یک عدد برای رنده کردن داخل گوشت چرخ کرده)
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
گوجه فرنگی: سه عدد
بادمجان: یک عدد درشت یا دو عدد کوچک
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان کافی
ادویه کاری: به میزان لازم
رب: حدود دو قاشق غذاخوری
روغن: دو قاشق غذاخوری یا بیشتر
طرز تهیه:
1- ابتدا یک عدد پیاز درشت را پوست کنده و رنده مینمائیم. سپس آب پیاز را کمی میگیریم و با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و با نمک، زردچوبه و ادویه کاری مخلوط میکنیم و خوب ورز میدهیم و در کناری قرار میدهیم ترجیحاً در یخچال.
2- سپس سیب زمینیها و پیازها را پوست گرفته، میشوئیم و به صورت حلقه ای برش میزنیم.
3- سپس یک قابلمه بر میداریم. ابتدا پیازهای حلقه شده را در ته ظرف میچینیم و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و خیلی کم کاری به روی آن میریزیم. ترجیحاً در روی پیازها از مقداری فلفل استفاده شود تا پیاز خوش طعم گردد.
4- سپس دستمان را خیس مینمائیم، حدود یک قاشق غذاخوری از گوشت را برداشته، داخل انگشتان کف دست به حالت بیضوی شکل میدهیم. فقط دقت کنیم که گوشت بعد از پختن کوچکتر خواهد شد.
5- نصف چرخ کردهها را فرم داده و روی پیازها میچینیم.
6- سپس سیب زمینیهای حلقه شده را میچینیم. کمی نمک، فلفل و زردچوبه و خیلی کم کاری روی آنها میپاشیم.
7- باز نصف دیگر چرخ کرده را با دست شکل داده و روی سیب زمینیها میچینیم.
8- بعد دو قاشق غذاخوری رب را درون یک پیمانه آب سرد حل کرده و به روی آنها میریزیم.
9- سپس دو قاشق غذاخوری روغن به روی مواد میریزیم.
10-اکنون با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا غذا بپزد.
11-کمی قبل از جا افتادن غذا، بادمجانهای پوست گرفته و حلقه شده سرخ شده و نیز گوجه فرنگیهای حلقه شده با پوست را روی مواد میچینیم و اجازه میدهیم کمی دیگر بپزد. (چیدن زود بادمجانها، شیرین کاری من بود، چون عجله داشتم برای عکس گرفتن و میخواستم برم بیرون، بادمجانها را زود چیدم و عکس گرفتم و رفتم کلاس. برای همین حین کشیدن داخل ظرف طفلکیها وا رفتند.)
12- زمانیکه مواد کاملا پخت و جا افتاد و کمی آب چرب و خوش طعم داشت، آماده سرو میباشد.
13- این غذا همراه با نان ترجیحاً سنگگ و دوغ یا ماست و سبزی خوردن خیلی میچسبد. میتوانیم آن را با مقداری آبلیمو که هر کسی در بشقاب خود میریزد میل نمائیم.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...