پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 8:28 PM
بورانی کالک یک غذای گیاهی در استان آذربایجان است و بیشتر در مراغه طبخ می شود. در مراغه به این میوه ” خیرچا ” ( خیارچه ) گفته میبشود .
مواد لازم :
چند عدد کالک یا کمبزه
خیار های خوراکی سبز و زرد و کمبوزه و چنبر و کالک ( گرا )
دو عدد گوجه فرنگی خرد شده یا چند عدد مینیاتوری
1/4 پیمانه برنج
سیر رنده شده 2 حبه
رب گوجه فرنگی 1 ق غ
پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ
نمک و فلفل
عصاره مرغ یا گوشت برای آش و سوپ
زردچوبه
ماست تازه و مقداری پودر گلسرخ برای روی غذا
طرز تهیه : ابتدا کالک ها را شسته و پوست بگیرید سپس به دلخواه خرد کنید و آنها را فقط کمی با روغن تفت دهید .
بعد با عصاره گوشت یا مرغ همراه با پیازداغ و برنج خیس شده بپزید . کالک یا کمبوزه مانند کدو زود می پزد .در انتهای مرحله پخت به آن رب گوجه و سیر را هم اضافه کنید . نمک و فلفل و ادویه دلخواه را اضافه کنید . اجازه دهید تا جا بیفتد و آبدار نباشد . هنگام سرو با ماست و پودر گلسرخ تزیین کنید . گلسرخ طبیعت سرد غذا را خنثی میکند. غذا را میتوان با نان تازه سرو کرد .
نکته : میتوانید برنج نریزید . ولی برنج کمی به بورانی غلظت میدهد . برای غلظت دادن میتوان مقداری حدود 2 ق غ آرد ساده را تفت داد و با روغن سرخ کرد و با عصاره مرغ یا گوشت سس تهیه کرد و به آن اضافه کرد . در صورت تمایل میتوانید سیب زمینی هم خرد کرده و تفت دهید و به خوراک اضافه کنید . کوفته قلقلی هم میتوان به این خوراک استفاده کرد .برخی برای دادن غلظت به برانی یا بورانی ها و این بورانی از مقدار کمی بلغور خیس شده و پخته استفاده میکنند .
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...