0

نگاهي به شيوه‏ هاي رهبري امام هادي(ع)

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:نگاهي به شيوه‏ هاي رهبري امام هادي(ع)
جمعه 13 آذر 1394  10:24 AM

4. مبارزه با انديشه‏هاي انحرافي

در عصر امام هادي عليه السلام عده‏اي از «غلاة‏» در مورد معصومين ‏عليهم السلام افراط مي‏كردند

و آن بزرگواران را تا حد مقام خداوندي بالا مي‏بردند و گروهي را با اين افكار باطل به گمراهي

كشانيده بودند. پيشواي دهم با گفتار حكيمانه، رفتار مدبرانه و نامه‏هاي روشنگرانه خود مرز افراط

و تفريط را مشخص مي‏نمود. آن حضرت دوستداران واقعي اهل بيت عليهم السلام را از ا نحراف و

تمايل به سوي انديشه‏هاي نادرست و آراء باطل بر حذر مي‏داشت. افرادي مانند: علي بن حسكه

قمي، قاسم يقطيني، حسن بن محمد باباي قمي، محمد بن نصير و فارس بن حاتم قزويني و ...

از جمله اين كج‏انديشان منحرف بودند. امام هادي عليه السلام با شيوه‏هاي مختلف با اين افراد

برخورد مي‏ نمود.

در مورد عقايد باطل و انحرافي اين گروه يكي از ياران امام هادي عليه السلام به آن حضرت نامه

نوشته و اعتقادات علي بن حسكه را شرح داد خلاصه نامه چنين است: «فدايت گردم اي آقا و

سرور من! علي بن حسكه معتقد است تو ولي او و همان خداي قديم هستي، و خود را پيامبري

مي‏داند كه از جانب شما ماموريت‏يافته مردم را به سوي شما دعوت كند.» آن حضرت پاسخ

مي‏دهد: «ابن حسكه دروغ گفته است. من او را در شمار دوستان خود نمي‏دانم ... به خدا

سوگند، خداوند محمد صلي الله عليه وآله و پيامبران پيش از او را جز به آيين يكتاپرستي و نماز و

زكات و حج و ولايت نفرستاده است. محمد صلي الله عليه وآله تنها به خداي يكتاي بي‏شريك

دعوت كرده است و ما جانشينان او نيز، بندگان خداييم و به او شرك نمي‏ورزيم. در صورت اطاعت

از خدا مورد رحمت او قرار گرفته و چنانچه از فرمانش سرپيچي كنيم، عقوبت و عذاب خواهيم

شد. ما حجتي بر خداوند نداريم و خداوند بر ما و تمام مخلوقاتش حجت دارد. من از كسي كه اين

سخنان را به زبان آورده بيزاري جسته، به خدا پناه مي‏برم - خدا آنان را لعنت كند - شما نيز از

آنان دوري كنيد و آنان را در تنگنا قرار داده و تكذيبشان كنيد. و اگر به يكي از اين افراد دسترسي

پيدا كرديد سرش را با سنگ بشكنيد.»

اما هادي(ع) با دو گروه صوفيه و واقفيه(كه اين گروه امام موسي كاظم(ع) را آخرين امام و همان

منجي موعود مي دانستند) هم كه در زمان ايشان فعاليت زيادي داشتند به شدت مخالفت و

برخورد مي نمودند.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها