نان زیتون و سبزیجات معطر
پنج شنبه 12 آذر 1394 1:42 PM
مجله آشپزی مثبت - فاطمه علیزاد ه: بعضی از نانها خودشان به تنهایی یک وعده غذایی کامل محسوب می شوند؛ نان زیتون و سبزیجات هم از همین نوع است. تهیه این نان و گذاشتن آن روی میز شامتان از شما یک کدبانوی تمامعیار میسازد و حتما خاطره طعم و عطرش تا مدتها در ذهن مهمانانتان باقی میماند. ما خوردن این نان را در کنار یک سوپ سبک پیشنهاد میکنیم؛ هرچند که استفاده آن در وعده صبحانه هم با یک لیوان چای کم شیرین و همراه پنیر و گردو شدیدا توصیه میشود.
مواد لازم
طرز تهیه:
1. خمیر مایه را با شکر در یک لیوان بریزید، سپس آب ولرم را اضافه کنید و مواد را یکبار با قاشق مخلوط کنید، سپس اجازه دهید تا حدود 3 دقیقه در یک جای ثابت باقی بماند و عمل بیاید. در ظرف دیگری تخممرغ را بشکنید و با چنگال هم بزنید، سپس با روغن مخلوط کنید. زیتون و تمام مواد خشک (غیر از آرد) را هم به آن اضافه کرده ، مخلوط کنید.
2. بعد از حدود 3 دقیقه و عمل آمدن نسبی خمیرمایه، آن را به مخلوط روغن، تخممرغ و سبزیجات خشک اضافه کنید، سپس نصف آرد را یکباره اضافه کرده ، شروع به هم زدن کنید. مابقی آرد را بهتدریج به آن اضافه کنید تا جایی که یک خمیر نرم حاصل شود.
3. خمیر را 5 دقیقه ورز دهید یا اینکه 30 بار آن را محکم به روی میز کارتان بکوبید، سپس خمیر را در ظرف بزرگی که کاملا اطراف آن را چرب کردهاید قرار دهید، روی آن را سلفون بکشید و در یک دستمال یا حوله بپیچید تا محیط گرمی برای پف کردنش فراهم شود. بعد از حدود 45 دقیقه خمیر باید دو برابر شده باشد.
4. حالا خمیر را روی میز کار قرار دهید. میتوانید از این خمیر یک یا دو نان بزرگ و یا چندین نان کوچک تهیه کنید. به شکل دلخواهتان به خمیر فرم بدهید و آن را درون سینی آرد پاشی شده بگذارید تا 30 دقیقه دیگر استراحت کند. روی خمیر را با دستمال مرطوب یا سلفون بپوشانید که خشک نشود. روی نانها را با شیر مرطوب کنید تا خوشرنگتر شود.
5. در 15 دقیقه پایانی، فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید. درون آن یک سینی فر دیگر قرار دهید و روی آن آب بریزید تا محیط فر پر از بخار شود، سپس سینی نانها را در طبقه وسط فر به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست