در وبلاگ نویسی وظیفه نخست نویسنده، ساده و مفهوم نوشتن است. بنابراین شیوانویسی در درجه دوم اهمیت قرار میگیرد. همچنین باید سادگی و روانی را طبیعیترین اصل زیبانویسی شمرد؛ زیرا اگر نوشتاری ساده، هموار و بیگیر و گره نباشد، آرایهها و بزکهای لفظی، سودی به حال آن ندارند.
به گزارش فرهنگ نیوز، همانند دیگر ترفندها و روش های وبلاگ نویسی، ساده نویسی روال و قوانین خاص خود را دارد که سعی داریم در چند جلسه به آن بپردازیم. در این قسمت کوتاه نویسی حروف اضافه، حذف تکه کلام ها، و نیاوردن فعل های اضافه را با ذکر مثال آموزش خواهیم داد.
كوتاهسازى حروف اضافه و نشانههاى پرسشى مركب
بهمنظور بررسى مشكلات دانشجويى از سوى تعدادى از دانشجويان نشستى در رابطه با اين موضوع برگزار شد.(در اين باره )
بهوسيلهى: با
بهمنظور: براى
در رابطه با: دربارهى
از سوى: از
بهچه علّتى: چرا
چه هنگام: كى
در خصوص: دربارهى
از طريق: با
نسبت به: با، در (نسبت بهاو آشنايى ندارم = با او...)
بهچه سبب: چرا
از چه روى: چرا
«غير»، «غيرقابلِ...»، «طبقِ...» و «بهطور...»
غيرقابل بخشش: نابخشودنى
قابل حدس زدن: حدس زدنى
غيرقابل گفتن: نگفتنى
حذف تكيهكلامها
هرچند كه من در مسائل پيچيده تخصصى ندارم، اجازه مىخواهم جسارتاً بگويم كه بهعقيدهى من رانندگى، در بيشتر موارد، ظاهراً از بسيارى از جهات خطرناك است. (24 كلمه)
درست: سرعت در رانندگى خطرناك است. (4 كلمه)
برخی تکیه کلام ها
در اين رابطه،واقعيت اين است، راستش را بخواهى، مسلم است كه، آنچه مسلم است اين كه بههيچ وجه منالوجوه، درواقع، فرض مثال، درواقع بايد گفت، لازم بهيادآورى است كه، همان طور كه بارها و بارها متذكر شدم، بهاصطلاح، فىالمثل، در مثل، خوب، بارى، صد البته، بارها و بارها، بهاين ترتيب، بهقول معروف، بهقول گفتنى، اين طور بهنظر مىرسد، بههرحال، در هرصورت ممكن، براساس، بهعقيدهى من و....
نياوردن دو فعل پشت هم
اين جنگ محدودهاى از احتمالات و عواملى را كه ممكن است برپويايى در يك مبارزه بين طرفهاى درگير كاملاً مسلح تأثير بگذارد [نشان مىدهد].
در اين كتاب، فقط ماشينهايى كه براى چنين تبديلهايى از ميدانهاى مغناطيسى استفاده مىكنند [مورد نظر است]
سه مدل ياد شده، همهى روابطى را كه بهطور منطقى بين توقعات و قابليتها متصور است [در برنمىگيرد] و عمدتاً روابطى را كه بهمحروميت نسبى منجر مىگردد [شامل مىشود].
استفاده مىكنند اين ساختار براى محيط هايى كه داراى پيچيدگى خاص بوده و نوآورى را طلب مىكنند، مناسب است.
سياست دولت بهوسيلهى مديرانى كه رهبران واقعى جامعهاند تعيين مىشود.
در كارهاى علمى بايد ابتدا بهسراغ مسائلى كه در آن زمينه كار نشده و بكر است، رفت.
مثال دیگر
وزير امور خارجهى هند، پيشنهادى تازه در مورد برنامهى هستهاى ايران در نشست شوراى حكام كه فردا قرار است، برگزار شود، مطرح خواهد كرد.
درستتر: وزير امور خارجهى هند، پيشنهادى تازه در مورد برنامهى هستهاى ايران در نشست شوراى حُكام مطرح خواهد كرد. اين نشست قرار است فردا برگزارشود.
در بررسى خاستگاه انديشهى اومانيسم تفسير و برداشتى كه از انسان در تفكر مسيحيت وجود دارد، ارائه نمود، آنگاه بهتفسيرى كه انديشمندان عصر رنسانس از انسان عرضه مىكنند پرداخت.
درستتر: در بررسى خاستگاه اومانيسم، ابتدا باید «برداشت از انسان» در تفكر مسيحيت را نشان داد، آنگاه بهتفسيرى پرداخت كه انديشمندان عصر رنسانس از انسان عرضه مىكنند.
»