0

ساده نویسی - کوتاه نویسی حروف و افعال

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

ساده نویسی - کوتاه نویسی حروف و افعال
سه شنبه 10 آذر 1394  10:33 AM

در وبلاگ نویسی وظیفه نخست نویسنده، ساده و مفهوم نوشتن است. بنابراین شیوانویسی در درجه دوم اهمیت قرار می‎گیرد. همچنین باید سادگی و روانی را طبیعی‎ترین اصل زیبانویسی شمرد؛ زیرا اگر نوشتاری ساده، هموار و بی‎گیر و گره نباشد، آرایه‎ها و بزک‎های لفظی، سودی به حال آن ندارند.

به گزارش فرهنگ نیوز، همانند دیگر ترفندها و روش های وبلاگ نویسی، ساده نویسی روال و قوانین خاص خود را دارد که سعی داریم در چند جلسه به آن بپردازیم. در این قسمت کوتاه نویسی حروف اضافه، حذف تکه کلام ها، و نیاوردن فعل های اضافه را با ذکر مثال آموزش خواهیم داد.

كوتاه‏سازى حروف اضافه و نشانه‏هاى پرسشى مركب 
به‏منظور بررسى مشكلات دانشجويى از سوى تعدادى از دانشجويان نشستى در رابطه با اين موضوع برگزار شد.(در اين باره )
به‏وسيله‏ى: با
به‏منظور: براى‏
در رابطه با: درباره‏ى‏
از سوى: از
به‏چه  علّتى: چرا
چه هنگام: كى‏
در خصوص: درباره‏ى‏
از طريق: با
نسبت به: با، در (نسبت به‏او آشنايى ندارم = با او...)
به‏چه سبب: چرا
از چه روى: چرا

«غير»، «غيرقابلِ...»، «طبقِ...» و «به‏طور...»
غيرقابل بخشش: نابخشودنى  
 قابل حدس زدن: حدس زدنى 
  غيرقابل گفتن: نگفتنى‏

حذف تكيه‏كلام‏ها 
هرچند كه من در مسائل پيچيده تخصصى ندارم، اجازه مى‏خواهم جسارتاً بگويم كه به‏عقيده‏ى من رانندگى، در بيشتر موارد، ظاهراً از بسيارى از جهات خطرناك است. (24 كلمه)
درست: سرعت در رانندگى خطرناك است. (4 كلمه)
برخی تکیه کلام ها
در اين رابطه،واقعيت اين است، راستش را بخواهى، مسلم است كه، آنچه مسلم است اين كه به‏هيچ وجه من‏الوجوه، درواقع، فرض مثال، درواقع بايد گفت، لازم به‏يادآورى است كه، همان طور كه بارها و بارها متذكر شدم، به‏اصطلاح، فى‏المثل، در مثل، خوب، بارى، صد البته، بارها و بارها، به‏اين ترتيب، به‏قول معروف، به‏قول گفتنى، اين طور به‏نظر مى‏رسد، به‏هرحال، در هرصورت ممكن، براساس، به‏عقيده‏ى من و....

نياوردن دو فعل پشت هم‏
اين جنگ محدوده‏اى از احتمالات و عواملى را كه ممكن است برپويايى در يك مبارزه بين طرف‏هاى درگير كاملاً مسلح تأثير بگذارد [نشان مى‏دهد].
در اين كتاب، فقط ماشين‏هايى كه براى چنين تبديل‏هايى از ميدان‏هاى مغناطيسى استفاده مى‏كنند [مورد نظر است‏]
سه مدل ياد شده، همه‏ى روابطى را كه به‏طور منطقى بين توقعات و قابليت‏ها متصور است [در برنمى‏گيرد] و عمدتاً روابطى را كه به‏محروميت نسبى منجر مى‏گردد [شامل مى‏شود].
استفاده مى‏كنند اين ساختار براى محيط هايى كه داراى پيچيدگى خاص بوده و نوآورى را طلب مى‏كنند، مناسب است.
سياست دولت به‏وسيله‏ى مديرانى كه رهبران واقعى جامعه‏اند تعيين مى‏شود.
در كارهاى علمى بايد ابتدا به‏سراغ مسائلى كه در آن زمينه كار نشده و بكر است، رفت.

مثال دیگر
وزير امور خارجه‏ى هند، پيشنهادى تازه در مورد برنامه‏ى هسته‏اى ايران در نشست شوراى حكام كه فردا قرار است، برگزار شود، مطرح خواهد كرد. 
درست‏تر: وزير امور خارجه‏ى هند، پيشنهادى تازه در مورد برنامه‏ى هسته‏اى ايران در نشست شوراى حُكام مطرح خواهد كرد. اين نشست قرار است فردا برگزارشود.

در بررسى خاستگاه انديشه‏ى اومانيسم تفسير و برداشتى كه از انسان در تفكر مسيحيت وجود دارد، ارائه نمود، آنگاه به‏تفسيرى كه انديشمندان عصر رنسانس از انسان عرضه مى‏كنند پرداخت.
درست‏تر: در بررسى خاستگاه اومانيسم، ابتدا باید «برداشت از انسان» در تفكر مسيحيت را نشان داد، آن‏گاه به‏تفسيرى پرداخت كه انديشمندان عصر رنسانس از انسان عرضه مى‏كنند.

»

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها