پاسخ به:خانواده سالم در پرتو اسلام
شنبه 30 آبان 1394 4:23 PM
مشورت و همفكری
از حقوق متقابل زن و شوهر، گفتگو در موضوعات و مسائل مهم خانواده و وقایع ی است كه در حوزه داخلی زندگی آنان اتفاق می افتد. مردی كه بدون در نظر گرفتن رأی و نظر خانواده اش تصمیم بگیرد و مصالح و برنامه های خانه را با افكار و اندیشه های خود اداره كند، بدون تردید تصمیم كاملاً صحیح و منطقی نخواهد گرفت و تمام جوانب را نمی تواند لحاظ كند.
خداوند متعال به پیشنهاد همسری به شوهرش در یك جلسه مشورتی خانوادگی اشاره كرده و نظر شایسته او را مورد ستایش قرار داده، می فرماید:
«وَ قالَتِ امْرأةُ فِرْعَوْنَ قُرَّتُ عَینٍ لی وَلَكَ لا تَقْتُلُوهُ عَسی اَنْ ینْفَعَنا اَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَداً» (12) ؛ «همسر فرعون [به شوهرش] گفت: [این كودك] روشنایی چشم من و توست. او را نكشید، شاید برای ما مفید باشد و یا او را به عنوان پسر خود برگزینیم.»
فرعون نیز پیشنهاد همسرش را پذیرفت.
هم اندیشی در مسائل خانوادگی علاوه بر اینكه تصمیمات را پخته تر می سازد، نوعی احترام و توجه به شخصیت همسر و فرزندان نیز به حساب می آید.
قرآن كریم در سوره شوری در مورد ویژگیهای اهل ایمان می فرماید: «وَ اَمْرُهُمْ شُوری بَینَهُمْ» (13)؛ «و كارهایشان به صورت مشورتی در میانشان انجام می پذیرد.»