پس اگر طبق برنامه و اصول خاص خودش عملي گردد، لذتبخشتر ميشود. به نكات زير توجه كنيد:
1- ظرف كثيف در آشپزخانه ممنوع!
هيچوقت از شستن يك فنجان يا يك بشقاب غافل نشويد! اگر ظروف، به موقع و در دفعات مختلف شسته شوند ديگر زمان خاصي را براي انجام اين كار تلف نخواهيد كرد.
2- برنامهريزي براي خريد و نگهداري نان.
نان از مواد غذايي است كه ريخت و پاش فراواني دارد. بلافاصله پس از خريد نان، سفرهاي پهن كنيد، نانها را به تكههاي كوچك بريده و بلافاصله در فريزر قرار دهيد. فقط يك بار در هفته نان بخريد.
3- سعي كنيد بعضي كارها را يك جا انجام دهيد.
مثلا براي سرخ كردن پياز، يك عدد يا ده عدد تقريبا يك مدت زمان و انرژي صرف ميشود. اما ما را در پيشرفت كار جلو مياندازد.
4- غذا، عصرانه و ميوه را پشت ميز ميل كنيد.
اگر عادت كنيم خورد و خوراكمان در آشپزخانه باشد، فقط همان قسمت از خانه مرتبا احتياج به نظافت دارد و محدوده كمتري در معرض كثيف شدن قرار ميگيرد. ضمنا چيدن و جمع كردن ميز آشپزخانه راحتتر است، سريع و آسان انجام ميپذيرد.
5- از وسايل مختلف براي آشپزي استفاده كنيد.
استفاده از پلوپز، آرامپز و زودپز ميتواند كيفيت مطلوب با زمان كمتر را برايمان به همراه داشته باشد.
6- حتما براي هر وسيله جايگاه مشخصي انتخاب كنيد.
هر شيء، لباس، كفش و ... بايد واحد مخصوص به خود را دارا باشد. مثلا كفشهاي ورزشي در جاكفشي، طبقه سوم از بالا به پايين يا لباسهاي زمستاني، كمد اتاق بچهها، در سمت چپ، طبقه بالا. ميتوانيد دفترچههايي تهيه كرده در آن مشخصات وسايل و جايگاه هر كدام را بنويسيد و در صورت لزوم به آن مراجعه كنيد.
در خانه قانوني وضع كنيد كه هر وسيله از هر جا كه برداشته ميشود مجددا به جايگاه خود برگشت داده شود.
7- گردگيري و كارهاي ظريف خانه را خانوادگي انجام دهيد.
اصلا لازم نيست براي گردگيري، خشك كردن ظروف و پهن كردن لباسها وقت خاصي در نظر بگيريد. ميتوانيد وقتي فرزندتان از مدرسه آمد يا همسرتان از سر كار، همانطور كه به حرفهاي آنها گوش ميدهيد، اين كارها را انجام دهيد.
چند عدد دستمال تهيه كنيد و خانوادگي به تغيير دكوراسيون و برق انداختن شيشهها و پارافين زدن وسايل چوبي بپردازيد.
شما هم ميتوانيد نكات ديگري به اين چند مورد اضافه كنيد و شاهد صرفهجويي در زمان خود باشيد.
منبع : مجله موفقیت - سهيلا صادقي