روستای حسنکدر
جمعه 22 آبان 1394 4:14 PM
در میان همه زیبایی های وصف ناپذیر این جاده، آنگاه که به حدود کیلومتر 60 این جاده می رسیم تابلویی به چشم می خورد که روی آن نوشته شده “حسنکدر” ، البته این تابلو فقط یک نشانی است و به هیچ وجه نمی تواند گویای آنچه که از آن به عنوان “بهشت پنهان” نام می برند، باشد.
آری، حسنکدر روستایی است در حاشیه جاده کرج – چالوس که سرشار از جاذبه های کم نظیر طبیعی، مذهبی و تاریخی است که گردشگران کمتر از آن خبر دارند.
آب و هوای دلپذیر، منظره های چشم نواز، چشمه سارها و سرسبزی روستای حسنکدر تنها گوشه ای از دیدنی های این روستای زیبا به شمار می رود اما شاید از امامزاده حسن روستای حسنکدر بتوان به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این منطقه نام برد.
وجود امامزاده حسن (ع) از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در این روستا هرساله زائران و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند.
دهیار روستای حسنکدر می گوید: هرچند بنای کنونی این امامزاده، جدید است اما به خاطر قدمت بیش از 300 ساله این امامزاده (مربوط به دوران صفوی) در فهرست آثار ملی و تاریخی به ثبت رسیده است.
“مهدی سالارکیا” افزود: این امامزاده دارای گنبدی کلاه خودی شکل با پوشش شیروانی است و از شبستان آن به عنوان مسجد استفاه می شود.
محبوبیت این امامزاده تا آنجاست که حتی نام روستا از این امامزاده عاریه گرفته شده و چون روستا در دره واقع شده و امامزاده حسن (ع) نیز آن را متبرک ساخته به نام روستای حسنکدر خوانده می شود.
وجود این امامزاده در روستا موجب شده تا آیینهای مذهبی خاص از جمله عاشورا و عزاداری امام حسین (ع) در روستاهای اطراف به مرکزیت این روستا انجام شود و روزانه از 20 تا یکصد گردشگر برای دیدن، به این روستا می آیند. امامزاده حسن (ع) روستای حسنکدر ابتدا بدون ضریح بود و خیران منطقه با صرف دو میلیون تومان، ساخت ضریح آن را به هنرمندان اصفهانی سفارش داده و حدود هشت سال پیش ضریح آن همراه جمعیت کثیری از زایران و دوستداران اهل بیت از اصفهان به این روستا آورده شد.
امامزاده حسن (ع) که علاوه بر قداست معنوی و مذهبی دارای ارزش تاریخی نیز هست از دیگر آثار تاریخی روستای حسنکدر می توان به بقایای دهکده تاریخی “ویا” در کنار این روستا اشاره کرد.
دهیار روستای حسنکدر آسارا کرج درباره این دهکده تاریخی گفت: ساکنان قدیمی ده “ویا” بیش از سه هزار سال در ارتفاعات پنج هزار متری کوه “کرچان” زندگی می کردند و به تدریج به خاطر سرما و برف به روستای “حسنکدر” که در دره واقع شده بود، کوچ کردند.
سالارکیا افزود: روستای “ویا” در گذر زمان تخریب شد و اکنون زمینهای مربوط به روستای ویا تبدیل به زمین کشاورزی شده و برخی آثار قدیمی نیز در آنجا مشهود است.
آثار تاریخی در کنار جاذبه های طبیعی، منظره بدیعی پیش روی همگان گشوده و چشمه های زلال و گوارای طبیعی آب معدنی روستای حسنکدر موقعیت بسیار مناسبی برای گردشگری منطقه فراهم ساخته است.
این روستا دارای حدود 15 چشمه است که سلامت آب آنها مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است. به منظور توسعه صنعت گردشگری در منطقه و افزایش بنیه اقتصادی روستا در نظر است از این چشمه ها بهره برداری شود، به طور مثال اکنون اقداماتی برای بهره برداری از چشمه “درندک” روستای حسنکدر انجام گرفته و 80 درصد کارهای مقدماتی آن انجام شده است.
در صورت بهره برداری از این چشمه های فرصتهای شغلی زیادی برای روستاییان ایجاد می شود به طور نمونه با بهره برداری از چشمه “درندک” دست کم 35 فرصت شغلی ایجاد می شود.
آبهای معدنی روستای حسنکدر دارای خواص دارویی بالایی از جمله رفع سنگ کلیه است و این آبها ، آب گازدار با طعم تلخ و شیرین است که با تماس به کناره های چشمه، رنگ سنگهای پیرامون خود را زرد کرده و منظره جالبی پدید آورده که نمونه این چشمه ها در جهان تنها در فرانسه دیده شده که از آن بهره های فراوان برده اند اما هنوز این چشمه در بخش آسارا ناشناخته باقی مانده است.
خواص دارویی آبهای معدنی روستای حسنکدر چنان نافع است که خواص آن در کتابی نیز منتشر شده است.
“چاخان چشمه” واقع در سرپیچ محل ورودی روستای حسنکدر یکی از دیدنی ترین چشمه های آب معدنی این روستا است چراکه همواره به خاطر آب فراوان خود مورد توجه بوده و گفته می شود این چشمه هرگز خشک نشده است.
در کنار جاذبه های گردشگری و مذهبی روستای حسنکدر گفته می شود که این روستا بیشترین و بهترین امکانات روستایی را در جاده کرج – چالوس به خود اختصاص داده است.
این روستا به لحاظ آسفالت و جدول کشی معابر، آبادترین و منظم ترین روستای جاده کرج – چالوس به شمار می رود.
همچنین این روستا برخلاف بسیاری از روستاهای جاده کرج – چالوس دارای آب آشامیدنی مجزا و لوله کشی آب است که از ارتفاعات پنج هزارمتری تامین می شود.
روستاییان آب شرب خود را از دو منبع مجزای آب تامین کرده و تصفیه خانه این روستا نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
تلاش شده نمای ساختمانهای این روستا نیز در خور یک روستای گردشگری باشد و برای زیباسازی نمای ساختمانها از سنگ قرمزی که به وفور در معدن این روستا وجود دارد، استفاده می شود.
باری، وجود امامزاده حسن (ع)، چشمه های آب معدنی فراوان و چشم انداز طبیعی خارق العاده در کنار وجود معدن سنگ قرمز ، روستای حسنکدر را مستعد تبدیل شدن به یک روستا با موقعیت ویژه گردشگری و اقتصادی کرده است.
روستای حسنکدر یکی از 56 روستای بخش آسارا کرج با جمعیتی بالغ بر یک هزار نفر در حاشیه جاده کرج – چالوس به نشانی کرج – جاده کرج، چالوس – کیلومتر 60 – بعد از باغ لاله ها – روستای حسنکدر، واقع شده است.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست