پرتاب شدن به دنیای کودکی
رسول صدرعاملی پس از تماشای فیلم «نفس» ساخته نرگس آبیار درکاخ جشنواره در برنامه تلویزیونی «نقد4» درباره این فیلم گفت: «نفس» فیلم خوبی بود.به نرگس آبیار خسته نباشید میگویم چون واقعا مرا به دوران گذشته و کودکی خود پرت کردهرچند فیلم واقعاً تلخ تمام میشود. همچنین برخی مسائل در فیلم برای من حل نشده است مثلاً اصرار بر کتک زدنهای بسیار یک معلم در یک سکانس.
بهانهای برای دیدن همنسلان
بیتا فرهی بازیگر سینما که امسال با فیلم "کفشهایم کو" به کارگردانی کیومرث پوراحمد در جشنواره فجر حضور دارد در طول سال کمتر میشود او را در جشنهای مختلف دید. بیتا فرهی پس از دیدن فیلم "نفس" در کاخ جشنواره عنوان کرد: اگرچه در طول سال از جشنهای مختلف دور هستم، اما برای دیدن فیلمها به جشنواره میآیم. جشنواره فیلم فجر بهانهای است که همنسلان و بازیگران قدیمی را در این مکان خیلی کوتاه ببینم.
فیل هوا نکردیم
امیر جعفری در مورد نقشش در فیلم«زاپاس» ساخته برزو نیک نژادکه در جشنواره حضور دارد گفت: در این فیلم نقش عجیب و غریبی را ایفا نکردم و به قول نیکنژاد فیل هوا نکردیم. امیدوارم فیلمی باشد که مورد رضایت مخاطب قرار گیرد.وی درباره وجود رگههای طنز در «زاپاس» عنوان کرد: سعی تمام گروه این بود که فیلمی خانوادگی، قابل قبول و شیرین بسازیم و سعی نکردیم فیلم ما کمدی باشد.
نمره قبولی نمیدهم
باران کوثری که امسال با دو فیلم «هفت ماهگی» و «لانتوری» در جشنواره فیلم فجر حضور دارد با بیان این که هیچگاه به بازیهایش نمره قبولی نمیدهد، گفت: به اعتقاد من در هر اثری که ایفای نقش میکنم، باید نسبت به بازی قبلیام پیشرفت کرده باشم تا در آینده، گامهای بزرگتری برای ماندگاری بردارم. وی افزود: دو فیلمی که با آنها مهمان جشنواره شدهام، جزو آثاری هستند که احساس رضایت مرا به دنبال داشتهاند.
خون دلها خوردم
پوراحمد که پس از دوسال با فیلم «کفش هایم کو ؟»در جشنواره فجر حضور دارد میگوید: همه فیلمهای سینماگران به نوعی شخصی است و در این فیلم هم تجربیات شخصی من وجود دارد. زیرا مادرم 10 سال آلزایمر داشت و همه ما درگیر بودیم. برای هر سطرنوشت این فیلمنامه گریهها کردم و خون دلها خوردم و بال بال زدم. بازیگری هم که میخواهد با من کار کند باید به همین اندازه مشتاق باشد.
پیشنهاد کردن سکانس پایانی
سحر دولتشاهی که با فیلمهای «بارکد» و «وارونگی» و با فیلم «نیمرخ ها» در بخش هنر و تجربه حضور دارد، درخصوص بازی در فیلم "نیمرخ ها" گفت: نمیتوانم به طور مشخص بگویم برخی ریزه کاریهای فیلم «نیمرخ ها» از کجا میآید، ولی سکانس پایانی مشخصا پیشنهاد من بود که در تنهایی گرفته شود و خیلی هم استقبال شد و مرحوم کریمی خیلی دموکرات بودند و مشارکت من و بازیگران فیلم مانند بابک حمیدیان را خیلی میپذیرفتند.
درآرزوی سیمرغ بلورین
محسن کیایی که با دو فیلم سینمایی «نقطه کور» مهدی گلستانه و «بارکد» مصطفی کیایی در جشنواره فجر حضور دارد گفت: انرژی زیادی برای بازی در این دو فیلم گذاشتم و امیدوارم که نظر هیئت داوران روی بازی من مثبت باشد چرا که دوست دارم در ویترین خانه ام سیمرغ بلورین داشته باشم.وی افزود: سیمرغ داوران جشنواره برایم اهمیت زیادی دارد اما مهمتر از آن سیمرغ و جایزهای است که از مردم دریافت میکنم.
گلایه از کوتاه شدن نقش
شبنم مقدمی که امسال با فیلمهای «ابد و یک روز» و «نفس» در جشنواره حضور دارد گفت: من کمترین نقش را در فیلم «نفس» بازی کردم، اما با این که نقشم کوتاه بود کار سختتری را پیش رو داشتم. البته زمانی که فیلم را مشاهده کردم، متوجه شدم نقشم خیلی کوتاهتر شده، گویا بخشهایی از آن حذف شده است یکی از چالشهایم در «نفس » این بود که باید به لهجهای صحبت میکردم که به آن آشنایی نداشتم.
خنده و گریه کنار هم
علیرضا زریندست که امسال با فیلم «کفشهایمکو؟» در جشنواره حضور دارد اظهار داشت: حدود یک سال و نیم هیچ کاری نکردم و حضور در «کفشهایم کو؟» را فقط به خاطرکیومرث پوراحمد قبول کردم. فیلم نامه «کفشهایم کو؟» بسیار جذاب است و خنده و گریه را در کنار هم دارد و لحظات دوست داشتنی زیادی را رقم میزند. شک ندارم وقتی مردم از سالن سینما بیرون بیایند، سینه به سینه «کفشهایم کو؟» را تبلیغ خواهند کرد.
آشتی مردم با سینما
منیژه حکمت تهیه کننده فیلم «شهر موشها ۲» معتقد است استقبال مردمی از جشنواره فیلم فجر قابل اعتناست و صفهای مقابل سینماها یادآور دهه 60 است. وی گفت: وقتی میبینم مردم حضور فعالی در جشنواره دارند حالم بسیار خوب میشود. بعد از ۲۰ سال دوباره شاهدیم که مردم تا نیمه شب جلوی در سینماها صف میایستند تا فیلمهایی را که در جشنواره به نمایش در میآید ببینند.