0

مبحث 108 طرح صالحین: «نذر، چرا و چگونه؟»

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 108 طرح صالحین: «نذر، چرا و چگونه؟»
چهارشنبه 6 آبان 1394  2:29 PM

بنام خدا

سؤال ویژه (2)

به نظرتون این جمله درسته؟

خدایا اگه فلان حاجتمو  بدی فلان کاری رو انجام می دم.این طرز نذر کردن درسته؟

پاسخ : اگر فردی که نظر می کند قید نماید که پس از برآورده شدن حاجتش نذرش را ادا خواهد کرد باید به همانگونه عمل نماید.نظر آیت الله سیستانی در این مورد بشرح زیر می باشد:

مسأله ۲۶۶۸ ـ اگر نذر کند عملی را انجام دهد، باید همان‌طور که نذر کرده بجا آورد، پس اگر نذر کند که روز اوّل ماه صدقه بدهد، یا روزه بگیرد، یا نماز اوّل ماه بخواند، چنانچه قبل از آن روز یا بعد از آن بجا آورد کفایت نمی‌کند. و نیز اگر نذر کند که وقتی مریض او خوب شد صدقه بدهد، چنانچه پیش از آنکه خوب شود صدقه را بدهد کافی نیست.

مسأله ۲۶۸۴ ـ هرگاه با خدا عهد کند که اگر به حاجت شرعی خود برسد کاری را انجام دهد، بعد از آنکه حاجتش برآورده شد، باید آن کار را انجام دهد، و نیز اگر بدون آنکه حاجتی را ذکر کند، عهد کند که کاری را انجام دهد، آن عمل بر او واجب می‌شود.

البته به نظر بنده وقتی بنده ای میخواهد درخواستی از خداوند متعال داشته باشد شرط و شروط برای درخواست گذاشتن معنی ندارد و این ما هستیم که محتاج به خداوند باریتعالی هستیم و او هیچ احتیاجی به نذر و نذورات و عبادات ما ندارد.اما اگر ما خودمان با توجه به شرایط انجام نذورات با خداوند عهدی بستیم ضروریست که به آن عهد و پیمان که در زمره «اوفو بالعقود»قرار میگیرد،عمل نمائیم و گرنه نه تنها گناهی کرده ایم بلکه کفاره گناه هم برای ما ایجاد خواهد شد.

مسأله ۲۶۸۶ ـ اگر به عهد خود عمل نکند، گناه کرده است و باید کفاره بدهد، یعنی: شصت فقیر را سیر کند، یا دو ماه پی‌درپی روزه بگیرد، یا یک بنده آزاد کند.

                  

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza ehsan007060 liasam
دسترسی سریع به انجمن ها