پاسخ به:مقالات ورزشی
سه شنبه 7 دی 1389 11:15 AM
افزایش آنتی اکسیدان بدن توسط پروتئین Whey
|
رادیکالهای آزاد عناصر شیمیائی دوباره فعالشدهای هستند که بهصورت طبیعی در جریان متابولیسم بدن تولید میشوند. آنها میتوانند بهصورت ترکیبات خطرناک به غشاء سلول، DNA، عروق خونی و عضلات بچسبند و باعث آسیبهای جدی و تخریب سلولها شوند. آنها را در ذهن خود مثل زنگ روی فلزات بدانید که نابودکننده بافتها بوده و باعث بالا رفتن سن میشوند. آنتیاکسیدانها به رادیکالهای آزاد میچسبند و آنها را بیضرر و اصطلاحاً خنثی میسازند. مهمترین و فراوانترین آنتیاکسیدان گلوتاثیون (glutathione) نام دارد و مقدار آن در بدن روی توانائی بدن جهت مبارزه با رادیکالهای آزاد تأثیر دارد. تمرینات شدید، عمل جراحی یا استرسهای احساس میتوانند باعث کاهش و حتی تهی شدن این آنتیاکسیدان مهم در بدن شوند و در نتیجه ریسک آسیبرسانی رادیکالهای آزاد را افزایش دهند. محققان فرانسوی یافتهاند که با خوراندن یک نوع پروتئین Whey قبل از ۲ ساعت قبل از تمرین شدید به موشها، حدود ۸۰ درصد مقدار گلوتاثیون در کبد آنها در مقایسه با گروه دیگری که گلوکز یا شبهدارو مصرف کردند، افزایشیافته. بنابراین مصرف پروتئین Whey که Cysteine فراوانی دارد پیش از تمرین ممکن است از تهی شدن ذخایر گلوتاثیون در اثر تمرینات شدید جلوگیری کند. |
مجله دانش ورزش |