لازانیای قالبی یا کیک لازانیا
پنج شنبه 23 مهر 1394 10:26 AM
لازانیای قالبی یا کیک لازانیا
مواد لازم :
ورق لازانیا.............. تقریبا یک و نیم بسته برای 4 نفر
فیلینگ دلخواه شامل سس ماکارونی ، مواد پیتزا ، سس مرغ و سبزیجات ، سس قارچ و سبزیجات و یا هر ترکیب دلخواه دیگر ......... حداقل 500 گرم
پنیر پیتزا ................ یک الی دو پیمانه
سس بشامل ............ یک الی دو پیمانه
نمک و زردچوبه و روغن مایع .......... به مقدار لازم
طرز تهیه داخل یک قابلمه بزرگ اب را جوش می آوریم و نمک , زردچوبه و کمی روغن مایع اضافه می کنیم . بعد ورقه های لازانیا را به ارامی و تک تک داخل اب میریزیم و اجازه میدهیم حدود ۵ الی ۷دقیقه در آب جوش غوطه ور بمانند و بعد ارام لازانیا را ابکش می کنیم .سپس بلافاصله ورقه های لازانیا را تک تک با اب سرد میشوییم تا به هم نچسبند . کف قالب پیرکس یا تفلون گود را اندکی چرب میکنیم ورقه های لازانیا را از درازا در مرکز کف قالب طوری چیدمان میدهیم که هر ورق اندکی روی ورق بعدی قرار گیرد و دنباله ورقها از قالب آویزان بماند . از مواد کف قالب میریزیم و سپس یک لایه پنیر و اندکی سس بشامل میریزیم . لایه های بعد را به روش معمول بصورت افقی میچینیم و مواد میانی را ریختهه و سپس پنیر و سس میریزیم و در نهایت در اخرین لایه دنباله ورق های دیواره را که نخست چیده بودیم را روی لازانیا قرار داده و اندکی با دست فشار میدهیم تا کاملا شکل قالب را بگیرد و در قالب فرو رود . ظرف را در فر 180 درجه سانتی گراد به مدت حدودا 25 دقیقه و در طبقه وسط قرار میدهیم تا پنیر طلایی شود . در پایان لبه های لازانیا را از قالب با کارد با ملایمت جدا کرده و میتوانیم پس از برگرداندن لازانیا از قالب روی آن را پنیر و سس بشامل ریخته و برای پنج تا ده دقیقه گریل کنیم .
طرز تهیه سس بشامل
یک عدد پیاز را بارنده ریز رنده کرده و با پنجاه گرم کره کمی تفت میدهیم و پس از آن یک قاشق سوپخوری آرد اضافه میکنیم و مدام بهم میزنیم تا بوی خامی آن گرفته شود . پس از مخلوط شدن آرد و کره و تغییر رنگ آرد باید کم کم یک لیوات شیر اضافه کرد ، سریع و یکنواخت مخلوط میکنیم تا سس غلیظ شود سپس از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم تا سس خنک شود