کُماج قِلیف؛ نان پیشنهادی دامغانی ها
چهارشنبه 22 مهر 1394 10:37 AM
مجله آشپزی مثبت - فرشته عبدالله زاده: نانهای سنتی همیشه یک طعم و مزه خاصی دارند. وقتی بوی نان میپیچد انگار یک دنیا خاطره تداعی میشود. خاطره خانههای قدیمی و مادربزرگ و پدربزرگها و خاطره سفرههای پر از رنگ و صفا. اگر دلتان میخواهد در خانهتان عطر نان و برکت بپیچد حتماً این کماج قلیف را درست کنید.قليف نام قابلمه مسي است كه قديم ها اين نان را در آن مي گذاشتند و داخل آتش تنور مي پختند.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
طرز تهیه:
1. مایهخمیر را با کمی آب ولرم و شکرمخلوط کنید. 5 دقیقه صبرکنید تا عمل بیاید.
2. آرد را در کاسهای بریزید. مایهخمیر آماده و آب راکم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.
3. حالا 2 ساعت صبرکنید تا خمیر ور بیاید.
4. بعدازاینکه خمیر خوب ور آمد، داخل قابلمه روغن، کنجد، سیاهدانه و زردچوبه بریزید و خمیر را با آن مخلوط کنید.
5. خمیر را به شکلی که دوست دارید در بیاورد و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست