رشد اعتیاد در میان زنان معنادار شده است
دوشنبه 13 مهر 1394 7:03 PM
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، به نقل از خبرگزاری تسنیم، انوشیروان محسنی بندپی در همایش درسهای آموخته شده از کارزارهای رسانهای پیشگیری از اعتیاد با تاکید بر مصرف شیشه اظهار داشت: اعتیاد پدیده مخرب جهانی است؛ در کشور ما شاخصی وجود ندارد که بتوانیم بگوییم در کدام استان کم یا در کدام استان زیاد است و با قویترین ذرهبینها نمیتوان مکانهای پاک را پیدا کرد.
وی ادامه داد: در مورد اعتیاد پدیدهها و پیامدهای همراه آن آمارهای نگرانکنندهای وجود دارد. بیشتر از 50 درصد از طلاقها به اعتیاد برمیگردد یا کودکآزاری یا همسرآزاری در بیشتر موارد به دلیل اعتیاد اتفاق میافتد همچنین منشأ 35 درصد از جرائم نیز اعتیاد است. در مطالعاتی که در استان یزد انجام شد مسئولان این استان ذکر میکردند که با جمعآوری افراد معتاد از مکانهای عمومی جرائم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: علاوه بر پیامدهای اعتیاد یک پدیده منفی، گرایش از مواد سنتی به صنعتی است و شیشه به عنوان پرمصرفترین ماده رواج پیدا کرده است. مسئله دیگر این است که در گذشته زنان و دختران از این موضوع مصون بودند اما رشد اعتیاد در میان زنان معنیدار شده و اقدامات جدی میطلبد.
محسنی با اشاره به اینکه استراتژی اول در سازمان بهزیستی پیشگیری است، گفت: ما به دنبال ارتقای آگاهی و دانش مردم هستیم که منجر به تغییر رفتار شود. یکی از ظرفیتهای کمک کننده در این مسیر ظرفیت مدیریت شده رسانهای است که به صورت سیستمی و فرایندی باشد چرا که در این صورت میتوان نتایج موردنظر را از آن دریافت کرد. در حال حاضر تلویزیون در زندگی همه ما نفوذ کرده و افراد معتاد نیز از این رسانه استفاده میکنند لذا در بحث مصرف مواد مخدر همکاری رسانه ملی میتواند تاثیرگذار باشد اما هدفگذاریهای ما برای استفاده از ظرفیتها باید حتما برنامهریزی شده باشد.
وی خاطرنشان کرد: اولین نگاه ما ارتقای دانش مردم و افزایش حساسیت آنهاست و هرچقدر بتوانیم ارتقای دانش عمومی داشته باشیم مردم کمتر به سمت و سوی اعتیاد سوق پیدا میکنند. از یک میلیون و 300 هزار نفر که به صورت رسمی جزء آمار معتادان کشور هستند، 50 درصد متاهل هستند و اگر هر خانواده را به طور میانگین 3 نفره در نظر بگیریم حدود 5 میلیون نفر در جامعه با موضوع اعتیاد درگیر هستند و باید بدانیم اعتیاد فرهنگ و اخلاق را در جامعه تحت تاثیر قرار میدهد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برنامههای ما نباید در این زمینه مقطعی باشد و ما نیازمند نهضت عمومی هستیم گفت: برنامههای ما باید همهساله و مداوم باشد و در این زمینه از رسانه به عنوان حلقه ارتباطی بین مردم و تصمیمگیران برای افزایش مشارکتهای مردمی بهره ببریم.
محسنی همچنین گفت: موضوع اعتیاد در آموزش و پرورش و دانشگاهها وجود دارد لذا باید با راهکارهای علمی در همه محیطهای اجتماعی، فردی و خانوادگی برنامههای پیشگیری از مصرف مواد مخدر را دنبال کنیم.
انتهای پیام/ غ