کوبیده مرغ تابه ای
چهارشنبه 18 شهریور 1394 10:06 AM
کوبیده مرغ تابه ای
مواد لازم
پیاز ۱ عدد
زعفران (آبكرده و غلیظ) به مقدار لازم
زیره (آسیاب شده) به مقدار لازم
فلفل و زردچوبه و نمك به مقدار لازم
كره ۳ قاشق سوپ خوری
سماق (قرمز) ۱ قاشق سوپ خوری
سیر رنده شده ۱ حبه
مرغ (بدون استخوان و پوست) ۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی به مقدار لازم
سبزی معطر به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا مرغ را 2بار چرخ كنید و با نمك ورز دهید
۲- پیاز رنده شده را با سیر رتده شده شده، سماق، كرهی نرمشده، ادویهها و محلول زعفران غلیظ مخلوط كنید سپس به مایهی گوشت فوق اضافه مخلوط نمایید و اگر آب اضافی داشت بگیرید.
۳- مواد را به خوبی و مدت مناسب ورز دهید تا انسجام پیدا كند.
۴- اندكی روغن كف تابه مورد نظر بریزید و كاملاً كف تابه را به روغن آغشته كنید سپس مایهی گوشت فوق را كف تابه به صورت صاف و یكدست پخش كنید، در تابه را بگذارید و روی حرارت كم قرار دهید، پس از آب انداختن گوشت در تابه را بردارید و كباب را به اشكال دلخواه برش دهید
۵- سپس مجدداً در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا آب گوشت جمع شود سپس كبابها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم طلایی رنگ شود، پیازهای ورقه شده را كه به صورت حلقه در آوردهاید روی سطح كبابها بچینید مجدداً در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا كباب و پیاز پخته شود.
۶- در این فاصله سینی مورد نظر را چرب و گوجهفرنگیهای كوچك را روی سینی قرار و یك بعلاوه كوچك روی آنها ایجاد كنید و روی آن كمی سبزی معطر خشك شده نظیر گشنیز، نعناء، یا جعفری و ... بریزید و نمك بپاشید سپس سینی را در فر 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد و طبقه اول فر از بالا قرار دهید پس از آماده شدن از فر خارج كنید.
۷- كبابهای آماده شده را كه از رنگ و طعم بینظیری برخوردار است در ظرف مورد نظر قرار داده و با گوجهفرنگیهای آماده شده و چلوی دورنگ (سفید و زعفرانی) و چند برگ سبز تزیین سپس سرو نمایید.
سایر نکات
میتوانید پس از تبخیر شدن آب كباب، گوجهفرنگیها را دورتادور كباب در تابه بچینید و با این روش كباب و گوجهفرنگیها را همزمان با هم بپزید
در صورت تمایل دو قاشق چایخوری رب گوجهفرنگی و یك عدد تخممرغ را به مایه گوشت اضافه نمایید تا كباب خوشرنگ و مغذیتر و متفاوتی داشته باشید
میتوانید به میزان یكسوم پیمانه ماست چكیده را جایگزین كره نمایید و در آن صورت سه قاشق سوپخوری سبزی معطر ریز خرد شده هم به مایه گوشت اضافه كنید. میتوانید به میزان یكچهارم پیمانه پیازچه ریز خرد شده را با یكچهارم پیمانه زیتون سیاه(بدون هسته) ریز خرد شده نیز به مایه گوشت بیفزایید در این صورت مواد ذكرشده را آخرین مرحله به مایه گوشت اضافه و آب مایه را بگیرید
میتوانید سه قاشق سوپخوری سس گوجهفرنگی را با دو قاشق سوپخوری فلفل از نوع دلمه ریز خرد شده را همراه با خردل (به میزان لازم) به مایهی گوشت اضافه كنید
میتوانید مایهی گوشت را روی تخته كار به صورت رولت باریك در آورده، با یك كارد به اندازههای یكسان تقسیم نمایید سپس هر قسمت را در دست به شكل سیگارت درآورده و در یك بشقاب قرار دهید سپس همه را كه با این روش آماده كردید در روغن گرم شده سرخ نمایید(كباب لقمهای نامیده میشود) كباب لقمهای را با مخلوط پیاز خلال شده و جعفری خرد شده و سماق و گوجهفرنگی سرو نمایید