مشارکت 40 درصدی بانوان در امر ورزش همگانی / مسابقات قهرمانی موثرترین راه ها برای توسعه ورزش
شنبه 17 مرداد 1394 7:09 PM
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس به نقل از آفتاب دل، ورزش یکی از موثرترین راه های ارتقای سطح دانش و آگاهی در همه ی اقشار و در تمام سطوح سنین است که استان کردستان هم از استعدادها و ظرفیتهای ورزشی بسیاری در حوزه بانوان برخوردار است که متأسفانه نه تنها از این ظرفیتها استفاده نمیشود بلکه تاکنون هیچ راه چارهای برای حل کمبودهای ورزش بانوان اندیشه نشده است.
این استان در حدود نیمی از این جمعیت را زنان تشکیل می دهند لذا نیازمند احداث پارک اختصاصی ورزشی، فرهنگی و تفریحی برای بانوان است که این مهم به صورت گسترده و ساماندهی شده تاکنون صورت نگرفته است.
هر چند این روزها در مورد توسعه ورزش بانوان و ضرورت آن حرفهای بسیاری زده میشود، مسئولان جلسات متعددی در این خصوص برگزار میکنند و طرحهای مختلفی هم تصویب میشود.
اما وقتی در عمل نگاهی به کارنامه ورزش بانوان استان کردستان میاندازیم، سوالات بسیاری در ذهنمان جرقه میزندو اینکه مسئولان چقدر به فراهم بودن زیرساختهای ورزش بانوان توجه میکنند؟
لذا آمادهسازی بسترها برای فعالیت بدنی زنان و دختران یک امر حیاتی برای سلامت اجتماع و تربیت فرزندانی سالم در آینده به شمار میرود.
لیلا آژیر مشاور امور بانوان استانداری کردستان اظهار کرد: پارکهای بانوان به عنوان محل مناسبی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت بانوان محسوب میشود که بانوان در این پارکها میتوانند با آرامش بیشتری اوقات فراغت خود را سپری کنند.
وی در ادامه افزود: مدتی از آغاز ساخت پارک بانوان در شهر سنندج میگذرد ولی این پارک هنوز تکمیل نشده است و بانوان سنندجی چشمانتظار ساخت و تکمیل این پارک هستند.
آژیر تصریح کرد: باتوجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت افراد جامعه را تشکیل می دهند ولی توجه چندانی به نیازهای آنها نشده است.
مشاور امور بانوان استانداری کردستان خاطر نشان کرد: به منظور توانمند سازی بانوان ضرورت دارد از ظرفیت همکاری و مشارکت تمام نهادها ، سازمان های مردم نهاد و دستگاه های مرتبط از جمله شهرداری ها در آموزش و توانمندسازی، مشاوره و ارائه خدمات رفاهی، اجتماعی به بانوان تمهیدات لازم را ارائه دهند.
وی با اشاره به حضور برخی از زنان در فعالیت های اجتماعی گفت :به منظور ارتقاء روحیه نشاط و شادی در بانوان و تعمیم این روحیه به خانواده و اجتماع باید در این خصوص توجه ویژه ای صورت گیرد.
چند سالی میشود که توسعه ورزش همگانی در کانون توجه مسئولان قرار گرفته است و نمونه آن هم تلاش برای ترویج ورزش به واسطه راهاندازی ایستگاههای ورزش صبحگاهی در بوستانهاست؛ اما باید دید زنان کجای این طرح قرار گرفتهاند؟ آیا زنان میتوانند همچون مردان به راحتی در بوستانها ورزش کنند؟
رباب شهریان معاون امور ورزش بانوان ضمن ابراز خرسندی از روند رو به رشد ورزش زنان استان کردستان اظهار داشت: این حوزه در بخش قهرمانی نیز فعال است و بسیاری از زنان و دختران استان در لیگ های دسته یک حضور دارند.
وی همچنین برگزاری مسابقات قهرمانی استان در اکثر رشته های بانوان را یکی از موثرترین راه ها برای توسعه ورزش این حوزه عنوان کرد.
شهریان ارتقای آموزش مربیان را مورد تاکید قرار داد و افزود: این نکته یکی از مواردی است که در برنامه های اداره کل ورزش و جوانان کردستان در بخش بانوان باید پیش بینی شود.
معاون امور ورزش زنان همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه هزینه صدور بیمه ورزشی در استان های کم برخوردار تعدیل شود، مشارکت ورزشکاران سازمان یافته قطعاً افزایش خواهد یافت.
حامد جولایی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت ورزش زنان کردستان، مشارکت همگانی بانوان در امر ورزش را 40 درصد عنوان کرد.
وی گفت: زنان استان در جشنواره ها و همایش های همگانی ورزشی حضور چشمگیر و حداکثری دارند.
جولایی با بیان اینکه پست های بلا تصدی شهرستان های کردستان در بخش زنان به صورت کامل به واسطه حضور زنان توانمند و کارشناس تامین شده است، اظهار داشت: 10 شهرستان استان از مسئول ورزش بانوان برخوردار خواهند شد.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان با بیان این که در مرکز استان، سالن و استخر ویژه زنان با جذب علاقه مندان فراوان فعالیت می کند، گفت: در شهرستان های استان نیز 2 مکان ویژه ورزش بانوان وجود دارد که تا ساعت 20 فعالیت دارد.
وی ادامه داد: در همه هیات های ورزشی شهرستان های استان کردستان، نواب رئیس بانوان در امر ورزش این حوزه بسیار فعال هستند.
با وجود چالشها و مشکلات متعدد پیش روی ورزش بانوان می توان با ارائه راه کارهایی به توسعه ورزش بانوان و حل معضلات پیش روی آن کمک کرد.
انتهای پیام/