هول نکنید!
شنبه 17 مرداد 1394 10:44 AM
کاربرانی که بی صبرانه در انتظار دریافت نسخه رایگان سیستم عامل جدید Windows 10 از طرف مایکروسافت هستند، باید مراقب باشند که فریب ایمیل های جعلی و دروغین که در ظاهر از طرف مایکروسافت هستند و حاوی فایل فشرده Windows 10 می باشند، را نخورند. با این فایل چیزی نصب نخواهد شد، مگر یک باج افزار دردسرساز.
در چند روز گذشته بیش از ۱۴ میلیون کاربر توانسته اند سیستم عامل خود را به Windows 10 ارتقاء دهند. ولی میلیونها کاربر دیگر که مدتهاست نشان Get Windows 10 را در کنار ساعت سیستم خود می بینند، هنوز منتظر نوبت هستند.
این اشتیاق تبدیل به سوژه ای برای فریب کاربران و سوء استفاده از احساسات و هیجان آنها شده است.
افراد سودجو با ارسال ایمیل های ساختگی و جعلی که ظاهری شبیه صفحات آبی رنگ مایکروسافت دارند، تلاش می کنند تا کاربران مشتاق را وسوسه به اجرای فایل پیوست این ایمیل های مخرب نمایند.
فایل پیوست یک فایل فشرده ZIP است و در متن ایمیل ادعا شده که حاوی نسخه کامل Windows 10 است.
این ایمیل های جعلی دارای عنوان Upgrade to Windows 10 for free هستند و در ظاهر از نشانی update@microsoft.com ارسال شده اند. ولی سربرگ ایمیل نشان می دهد که از یک نشانی IP در کشور تایوان فرستاده شده اند.
البته با کمی دقت به متن ایمیل باید به شک افتاد که کاسه ای زیر نمی کاسه است! در برخی کلمات یک کاراکتر غیرعادی است که دائما تکرار شده است.
همیشه گفته شده و باز هم یادآوری می شود که مایکروسافت و شرکتهای نرم افزاری نظیر آن، هیچوقت محصولات خود را از طریق فایل پیوست شده به ایمیل سازمانی برای کاربران خود نمی فرستند. این نوع فایلها از طریق سایت های رسمی و لینک های مطمئن در اختیار مشتریان قرار داده می شوند.
کاربرانی که فریب خورده و فایل پیوست این ایمیل های جعلی را اجرا کنند، با دست خودشان باج افزار (Ransomware) مشهور CTB-Locker را بر روی سیستم خود نصب خواهند کرد.
با فعال شدن CTB-Locker و سپری شدن مدتی که باج افزار صرف رمزگذاری فایلهای کاربر می کند، یک پیام بر روی صفحه کامپیوتر ظاهر می شود و به کاربر ۹۶ ساعت فرصت داده می شود تا برای رمزگشایی فایلهای خود، باج مورد درخواست را پرداخت کند.
البته اگر قربانی بایگانی به روز و دقیق از فایلها و اطلاعات خود داشته باشد، می تواند باج را پرداخت نکند و سیستم را با استفاده از بایگانی موجود دوباره به راه بیندازد.
مگر نه اینکه این کاربر قربانی از هول حلیم Windows 10 در دیگ CTB-Locker افتاده است !؟
و
مگر نه اینکه همه ما قبل از ارتقاء سیستم عامل حتما بایگانی کامل از سیستم قدیمی تهیه می کنیم !؟
پس اگر خدایی ناکرده مشتاقان Windows 10 در دام باج افزار CTB-Locker هم بیفتند، دردسر چندانی نخواهند داشت. درست !؟
.تفکر از تخصص مهمتر است📌